Nautitech 542
Catana 59
TNT 34
Stem på årets flerskrogsbåt

Stem på årets flerskrogsbåt

Hvilken båt syns du fortjener å vinne: Dragonfly 32, TNT 34 , Catana 59, Nautitech 542 eller Outremer 5x.

Publisert Sist oppdatert

19. januar blir det kjent hvilke båter som får den prestisjefulle prisen som hvert år blir utgitt under Boot i Dusseldorf. I år er det fem priser: Fleskrogsbåter, Familieturseilere, Luksuriøse turseiler, Skarpseilere og Spesielle seilbåter. Prisen blir gitt av journalister fra ledene seilbåtblader i Europa hvor Seilas er en av dem. Utvelgelsen starter i juni hvor journalistene foreslår båter. Disse båtene ble testet i England og Italia i høst.

Du finner en liste over nominerte båter her.

Hva syns våre lesere

Det blir mye diskusjon i juryrommet under nomineringen, og når vi plukker ut vinnerne. For gøy ønsker vi i Seilas å sjekke våre leseres mening opp mot hva vi fant ut etter å ha prøveseilt båtene. Denne avstemningen har ingen påvirkning på hvordan det endelige resultatet av juryarbeidet blir.

Nominerte flerskrogsbåter

Dragonfly 32: En rask trimaran med en innredning sammenlignbar med en en-skrogsbåt på samme størrelse. Sideskrogene kan vinkles inn, slik at båen kan gå inn i en vanlig bås. Vi så 20 knop på loggen under testseilingen i England. Båten koste ca 2 millioner kroner.

TNT 34. Trimaran fra et polsk verft som til nå kun har bygget motorbåter. Den har et stort forbedringspotensialet. Båten ble testet i Italia hvor det var lett vind. Båten er utrolig nok nesten like dyr som Dragonfly, og koster rett under to millioner kroner.

Catana 59: En hypermoderne katamaran, både innvendig og utvendig. Catana satser på gode seilegenskaper og har utstyrt båten med kurvete stikkjøler. Prisen starter på 16 millioner kroner.

Nautitech 542: En tradisjonell, men gjennomtenkt katamaran. Båten har et vannoppsamlingssystem som gjør at man kan få glede av regnvannet. Den har også et ventilasjonsystem som er drevet av solceller. Båten er lett bygget, og koster fra 8 millioner kroner.

Outremer 5x. Fart og seilingsegenskaper er prioritert høyt. Det gjør at den nesten 60 fots lange trimaranen ikke er særlig større enn en turkatamaran på 50 fot, men hva gjør vel det så lenge man kan krysse hav i 20 knop. Båten er svært lett, og koster fra 10 millioner kroner.

Outremer 5x