Søk i arkivet

SpeedDream27 testet

Den russiskfødte konstruktøren Vlad Murnikov har sine egne ideer om hvordan den ultimate fartsmaskinen skal se ut.  Se video

Vlad Murnikov har tro på at en-skrogsbåter kan være raskere enn flerskrogsbåter på havet, og drømmer om å bygge en rekordmaskin på 100 fot som skal kunne seile 1000 nm på ett døgn. Første skritt på vei mot drømmen er å bygge en båt på 27-fot or å teste konseptet.

Prototypen SpeedDream27 har nå vært testet og prøveseilt og er klar for produksjon. Båten er revolusjonerende, rask og morsom å seile.
Båten er smal og lav for å ha lav vekt, og et minimum av våt flate. Det mest unike er kjølen som vippes til siden for å øke stabiliteten. Kjølen stikker hele tre meter, noe som gir et stort rettende moment. Den kan også vippes ut med en stor vinkel, som gjør at kjølen kommer over vannflaten. Er det fremtidens båt?

Noen data
LOA 8,5 m
Bredde 2,1 m
Dybde 3,1 m
Storseil 26 kvm
Fokk 19 kvm
Gennaker 75 kvm
Vekt 420 kg
Ballast 180 kg
Mannskapsvekt 420 kg

Se websiden

Brosjyre
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen