Vakre linjer og pent arbeide.
Dekket og cockpitåpningen.
6-meteren «Jo», gullmedaljevinner fra Ostende i 1920, er nå ferdig restaurert ved et verft i England og til salgs.

Norsk OL-vinner på markedet

6mR «Jo», norsk OL-gullvinner er til salgs

Publisert Sist oppdatert

Den norske 6-meteren «Jo» med Johan Anker som rormann tok OL-gull i Ostende i 1920. Nå er båten restaurert i England og til salgs.

Det er ikke mange spor etter seksmeteren «Jo» som tok OL-gull i den nye 6mR-klassen i Ostende, Belgia i 1920. Båten var både tegnet og bygget av Johan Anker. Anker står også oppført som båtens eier, men merkelig nok er den ikke med i KNS’ register over 6 mR-båter i 1920.

Det ble seilt i to seksmeterklasser i Ostende. Ankers båt var bygget etter den nye R-regelen. De norske seilerne kom hjem med hele syv gullmedaljer og Norge ble best av samtlige nasjoner som deltok i 1920.

Johan Ankers mannskap besto av A.B. Brecke, Paal Kaasen og en reserve, fremgår det av Seilas’ reportasje fra Ostende. Om seksmeteren «Jo» er det ikke mye informasjon, hverken i KNS’ årbøker eller Seilas. Men båten eksisterer altså som nyrestaurert på et verft i Aldeburgh i England. Dette fremgår av en melding på Klassisk Treseiler Klubbs webside.

Det hadde jo vært interessant om noen kan tenke seg å hente båten tilbake til Norge. I så fall bør de kontakte: timcstreet(a)yahoo.co.uk