God respons fra kjøperne på Hanseboot

Syv prosent flere av de besøkende handlet under messen enn i fjor. Av 80.000 på Hanseboot 2012 var 25 prosent førstegangs besøkende.

Publisert Sist oppdatert

- Hanseboot har i år økt fokus på Nord Europa, noe som bidro til de gode besøkstallene, sa Bernd Aufderheide, sjefen for Hamburg Messe und Congress (HMC) da de 53. Hamburg International Boat Show lukket dørene søndag. - Utstillerne i alle kategorier bekreftet en klar økning i antall besøkende, særlig i helgene, med publikum fra Danmark, Sverige og andre nordeuropeiske land. Det første året med økt oppmerksomhet mot nord og etter ni dagers utstilling er definitivt positivt. 

Også Torsten Conradi, President i the German Boat and Ship Building Association (DBSV er en av hanseboots offisielle supportere) er overbevist om at den skjerpede profilen er en god ting. - Den nye orientering i geografisk retning, også når det gjelder innhold, er noe alle har satt pris på, selv om det vil ta mer enn ett år før effekten av en slik endring vil vise seg.

 

Ca. 80,000 besøkende var i år innom utstillingen som ble arrangert fra 27. oktober til 4 november. Besøkstallet var dermed omtrent på samme nivå som i fjor, men en uavhengig rapport viser at antall handlende økte med syv prosentpoeng i forhold til ifjor. Antall førstegangsbesøkende økte også med  5 til 25 prosent.

 

Variert messe

Utstillingen hadde et bredt tilbud av ulike attraksjoner for nye og eldre publikummere. Båter av alle typer og størrelser, klassikere og moderne båter, sport- og turbåter, serieproduserte og one-offs, viste nye trender og retninger. 

 

Den nye reparasjons- og restaureringsavdelingen i overetasjen i hall B1 trakk mange besøkende. Sammen med A.W. Niemeyer, M. og H. von der Linden og fagbladet Yacht und boote, tilbød hanseboot eldre og skadde GRP båter er gratis oppshining under messen. - Den tradisjonelle årsaken til at folk besøker hanseboot er at man får så mye nyttig informasjon her, sa Helge von der Linden. - Besøkende til denne delen av utstillingen var svært interesserte og stilte en rekke spesifikke spørsmål. Også båteierne spilte en aktiv rolle, og også de hadde mye å lære.

 

Seiling med trapes

Mens reparasjonsavdelingen hovedsaklig var tiltenkt mer erfarne båtfolk, var nybegynneravdelingen for jolleseilere en magnet for míndre erfarne seilere. 200 kvadratmeter i Hall A4 rommet blant annet en simulator der folk kunne prøve seg i trapesen uten å bli våte.

 

Estland, Polen og Finland hadde egne nasjonale stands. Polar 55 fra Polar Shipyard i Estland var utstillingens største seilbåt med  en lengde på 16.45 meer og tiltrakk mye oppmerksomhet.

Datoer for de neste hanseboot og hanseboot ancora boat show i 2013

54th Hamburg International Boat Show, i 26 oktober til 3 lovember,

The hanseboot ancora boat show på ancora marina i Neustadt/Holstein fra 24 til 26 mai.