Er båten din forsikret?

Er båten din forsikret?

Et av selskapene Quality Maritime AS benytter er i trøbbel. Er du?

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Om du benytter deg av Quality Maritime AS bør du forsikre deg om at båten er skikkelig forsikret. (Ffoto: Asbjørn J. Thorup)

I et skriv Quality Maritime AS har sendt til sine kunder kommer det frem at «det har oppstått en situasjon rundt Lemma Europe Insurance Company Ltd. Finanstilsynet i Gibraltar har pålagt selskapet å avstå fra nytegning og situasjonen kan skape usikkerhet rundt selskapets evne til å oppfylle sine forpliktelser».

Det vil si om du har forsikret båten din gjennom Quality Maritime AS, og de har benyttet seg av Lemma forsikring, kan det være at du ikke får oppgjør ved en eventuell skade.

 

Forpliktelser.

Ifølge Quality Maritime AS betyr dette at Lemmas evne til å oppfylle sine forsikringsforpliktelser kan være avhengig av at selskapet finner en løsning med et annet forsikringsselskap. Dersom en slik løsning ikke blir etablert, kan det oppstå usikkerhet rundt Lemmas evne til å oppfylle sine forpliktelser.

Eller som Quality Maritime AS selv formulerer det: «Du som kunde kan da ikke lenger være sikker på at du vil motta fullt oppgjør for skade som inntrer eller har inntrådt under din polise som er plassert i Lemma».

Quality Maritime AS tilbyr forsikring i et alternativt selskap, men du må selv kontakte forsikringselskapet om du vil være sikker på om du er tilstrekkelig forsikret.

KNS.

Quality Maritime AS har hatt en avtale med Kongelig Norsk Seilforening. KNS opplyser at de har ca. 90 medlemmer som kan være involvert og ønsker å bidra til å hjelpe disse. Du finner ut hvordan ved å gå på KNS' nettsider.