9 av 25 nominerte båter blir testet fra Southamton denne uken.
MC 34 er en kostbar og rask fransk IRC-racer som også har en innredning for turseiling.
Dragonfly kommer nok til å fly under frisk vind på tirsdag.

Testing fra Southampton

Ni av de 25 nominerte seilbåtene i Årets Båt blir seilt fra mandag til onsdag.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: Discovery 57 hadde verdenspremiere under Southampton Boat Show, og blir testet av Seilas denne uken.

Seilas er med i juryen som vurderer Årets Båt. Juryen består av journalister fra ledende seilblader rundt om i Europa. Prisen blir delt ut i fem kategorier hvor det igjen er fem båter nominert.

Flyttet sted

Testingen av Årets Båt foregår i to deler. En i Nord-Europa, og en i Middelhavet. De siste årene har testingen i nord foregått fra Ijmuiden i Nederland. Stadet har alltid gitt utfordrende forhold med mye vind, strøm og bølger. Testingen har funnet sted rett etter båtmessen i Ijmuiden, men denne messen er nå flyttet til Amsterdam, hvor forholdene ikke er like gode for testing. Nå er testingen flyttet tilbake til Southampton, hvor det også var Årets Båt testing i starten.

Fine vindforhold

Det ligger et lavtrykk over Sør-England, og det vil gi frisk på mandag og tirsdag. Onsdag ser det ut til å bli litt lettere. Planene er å seile Southerly 47, Discovery 57 og Delphia 31 på mandag. Tirdag blir det Dragonfly 32, Grand Soleil 39, Hanse 415 og MC 34. Onsdag står det kun to båter på programmet. Det er Xp50 og Hallberg-Rassy 412.

Du finner alle de nominerte seilbåtene her.