50-foter med ny vri
Dufour 500 har fått agressive linjer.
Mange tore luker som ligger nedsenket i dekk slipper inn mye lys. Teakdekket mangler endekanter. Tiden vil vise hvor smart denne enkle løsningen er.

50-foter med ny vri

Dufour 500 ble lansert i Cannes. Se ferske bilder av den frekke båten.

Publisert Sist oppdatert

Dufour 500 er en turseiler i Grand Large-serien, men båtens uttrykk minner mer om Dufour 36 P, første modell ut i en ny performance-serie. Dufour 500 har fått samme knekkspant, stripe og vindu i overbygget. Båten har også et utskyvbart baugspryd forut, men det hadde også de store båtene i Grand Large-serien tidligere også.

Annerledes innredning

Dufour har brukt langsgående bysse på sine Grand Large-båter. Den nye modellen har designerne flyttet byssa frem forut for salongen. Byssen er delt i to, men en del på hver side av båten. Løsningen gir en ekstra stor salong, med benker på begge sider. I akterkant av salongen er det et lite kartbord.

Ny cockpit

Båten er også original i cockpitløsningen. Båten er nesten fem meter bred, og holder bredden nesten hele veien til hekken. Det gir en svært bred cockpit. Begge cockpitbenkene har en L-form, og i midten et gigantisk cockpitbord som også inneholder en stor elektrisk kjøleboks. Akterspeilet kan åpnes til en gigantisk badeplattform, ala Bavaria, men midt i cockpiten akter står det en fast kasse med dusjutstyr og ekstra stuerom.

Noen data

Length overall: 14,75m


Length waterline: 13,75m

Hull length 


Hull width: 4,80m


Draft: 2.0m / 2.30m


Mainsail surface: 130m²


Water capacity: 660L


Fuel tank capacity: 500L

Certification CE: Category A

Dufour 500 har en stor salong.