Ingen lett båt å seile, sier Jesper Bank

Claus Landmark fikk det ikke helt til med sin nye Farr 400 under ORCi VM tidligere i sommer. At båten krever trening for å bli seilt optimalt berefter nå også Jesper Bank.

Publisert Sist oppdatert

Claus Landmarks båt som han driver i samarbeid med Elvstrøm Sails i Danmark har nå fått sin base i Aabenraa der Elvstrøm-sjefen og tidligere OL mester i Soling Jesper Bank skal trene med båten. Han er i følge nettstedet minbaad.dk begeistret for den nye, men krevende Farr 400.

Båten veier bare 3,9 tonn hvorav kjølen alene utgjør 2,2 tonn. Den har et dypgående på 2,90 meter. Jesper Bank og mannskapet fra bl.a. Elvstrøm Sails var nylig ute for å prøveseile båten for første gang.  - Farr 400 er meget smal og lettdrevet men er ikke veldig enkel å seile. Den har stort seilareal så det er en morsom båt. - Med gennaker på 145 graders kurs seilte vi i 11,5 knop i 8 knops vind, sier han. På kryss gikk vi i 7,6 knop, men ifølge polardiagrammet skal den kunne seile i 7,7 knop, sier Jesper Bank.

Elvstrøm Sails har til nå levert storseil og fokk i Epex med kulfiber i til båten. I tillegg har loftet sydd tre gennakere, to store A1 og A2, som er masthead, sistnevnte på hele 211 kvm og som kan seiles dypt. En mindre gennaker A 5 skal settes fra fokkegodset og er til friskere vind, når båten skal kunne plane, noe den gjør lett.

Jesper Bank har fått med X-35 mesteren Morten Ulrikkeholm på laget i tillegg at man er i dialog med Morten Henriksen. Nå skal laget jobbe med å få ut båtens potensiale før Herbst Woche i Flensborg midt i september og senere til sesongavslutningen i Rungsted. Senere skal Farr 400en skipes til Karibien og USA i Key West, Miami Race Week, Heineken Regatta osv. med Jesper Bank som skipper. - Nå skal vi skal lære å seile båten og få til det riktige set-up med rigg og seil. Jeg gleder meg til det, sier Jesper Bank til minbaad.dk.