For første gang i historien finnes det en Hallberg Rassy med to akterlugarer. Skal du kjøpe sentercockpitbåt med tre lugarer må du opp i 48 fot.
Mahoganyen og lakken er som før, men kjellerfølelsen er borte.
Magnus Rassy har fått smaken på fart, og hans siste båt vant sin klasse i Tjörn Runt.

Båten du vil savne i Sandvika

Magnus Rassy prioriterer Southampton Boat Show og Årets Båt testing fremfor Båter i Sjøen. Vi har testet båten i forrige uke.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: Hallberg-Rassy 412 har fått en bred hekk, og spory seilegenskaper.

Hallberg-Rassy 412 er helt klart en Hallberg-Rassy. Magnus står helt fast på sine prinsipper. En Hallberg-Rassy skal ha de blå stripene, det riktige springet og teakdekk. Men selv om mye virker kjent med første øyekast, så er Hallberg-Rassy 412 noe virkelig nytt.

Tjörn Runt vinner

Båten lå i havn og ventet på prøveseiling med nummerskilt på baugen og klasseflagg på akterstaget. Tre dager før testen vant båten sin klasse, og ble nummer åtte over all. Båten har et SRStall på 1,286 (LYS1,29) og vant klassen sin så klart at de også ville ha vunnet med et LYStall på 1,33. – Vi hadde med oss Jesper Bank, og seilte riktig, men vi seilte faktisk forbi en First 40,7, og det med rullemast og tungt utstyrt båt, forteller Magnus Rassy stolt.

Moderne turseiler

Vi var heldig med været og fikk testet Hallberg-Rassy 412 i vind opp mot 12 m/s. Testen utførte vi sammen med Hamnen.se som også har laget en filmsnutt. Den nye båten har moderne linjer, og er egentlig langt fra hvordan man mente en turseiler skulle se ut for ti år siden. Båten har en bred hekk og et smalt forskip. Roret er forholdsvis smalt og dypt, og båten er en moderne bulbkjøl. Selv om Hallberg-Rassy oser av konservative verdier er ikke sjefen redd for å gjøre båten for sprek. Han er uenig i at tunge og smale båter er de beste turseilerne.

Dropper Sandvika

Det er bygget to eksemplarer av den nye modellen. Bygge nummer to er verftets demobåt og bygge nummer to er levert til kunde i Nederland. To til er under bygging på verftet. Hallberg-Rassy ble vist for publikum for første gang i helgen under Öppna Varv. Denne helgen blir den vist i Stockholm. Deretter blir båten seilt til Southampton hvor den skal vises frem på messen der i midten av september. Etter messen i England skal Årets Båt juryen gjøre sin vurdering av båten.

– De fleste potensielle kundene i Norge kan ta turen ned til Orust for å se. Vi skulle gjerne vist frem båten i Sandvika, men vi får ikke til alt, forteller Magnus Rassy til Seilas.

Testen av Hallberg-Rassy kommer i Seilas til vinteren.