Comet 31
Xp 38
Life 7.5
Oyster 46
SwedeStar 415
Hallberg-Rassy 412
Linjett 34
Dufour 335
Delphia 31
Juryformann Curt Gelin har testet båter siden slutten av 60-tallet.

Årets Båt i Sverige

I forbindelse med Öppna Varv ble det nominert ni seilbåter i tre klasser. Her er de valgte båtene.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbildet: Den svenske juryen består av konstruktør Rolf Eliasson, journalist Curt Gelin, familieseiler Lena Lexby, seiler Bert Andersson og prosjektleder Mats Hovde.

Få har testet like mange seilbåter som Curt Gelin. Han satt også inntil nylig som medlem av den Europeiske Årets Båt juryen hvor også Seilas er med. I fjor ble Gelin erstattet av Joakim Hermansson fre Segling etter egen vilje. Nå har Gelin tatt konseptet til Sverige og fått med seg Göteborgs Båtmesse samt nettportalen «Maringuiden». Under messen på Orust sist helg ble de nominerte båtene annonsert, og vinnerne vil først bli kjent under båtmessen i Göteborg i februar. Først skal de nominerte båtene testes av en jury bestående av erfarende seilere og fagfolk.

Tre kategorier

Inndelingen av seilbåtene følger i stor grad konseptet til den europeiske juryen, men det er ingen pris for flerskrogsbåter, eller spesielle båter. De ni nominerte båtene er fordelt i klassene Familieseilbåter, Luksuriøse seilbåter og Performance båter. Fire av de ni nominerte båtene er fra Sverige.

Familieseilbåter

Delphia 31

Dufour 335

Linjett 34

Luksuriøse seilbåter

Hallberg-Rassy 412

SwedeStar 415

Oyster 46

Performance båter

Life 7.5

Xp 38

Comet 31

Du finner bilder av de nominerte båtene i vår bildespesial.