Spennende båt til Sandvika

Seascape 27 kan skape et nytt marked for seilbåter. Den kommer til Båter i Sjøen. Se fersk film.

Publisert Sist oppdatert

Seascape 27 kan bli en meget viktig båt for seilbåtindustrien som sliter med å få unge folk til å kjøpe ny båt. Seascape 27 ser ut til å ha mye av det som skal til for å appellere til yngre seilere.

Rask, sikker og billig

Om Seascape 27 fungerer slik produsenten lover, så kan båten bli en trendsetter. Dagens teknologi åpner opp for en helt annen design enn dagens båter. Det har vi sett innen racingbåter, men lite innen båter for turseiling. Pogo er et verft som har vist at det er mulig å lage en turseiler som planer, men dette er også relativt dyre båter, i hvert fall for kostbare for de fleste unge, som heller kjøper en bruktbåt. Seascape 27 skal koste under 500 000, og være bygget for å kunne seile på havet. Den blir også billig å eie da den kan settes på en henger og trekkes av en vanlig bil.

Ny importør

– Vi jobber med å få prototypen opp til messen i Norge, og er i sluttforhandlinger med Tor Hove i Fjord Sail som skal selge båten i Norge, forteller Andraž Mihelin i en e-post til Seilas. Han forteller videre at de første seilprøvene av båten har gått etter forventning, og at toppseilere har vært med på siste del av båtens utvikling. Båten er nå tilbake på verftet for å fullføre innredningen, og for å gjøre små justeringer.

Seascape 27 er nominert til Årets Båt.

Du finner listen over de nominerte båtene her.

SeaScape 27 har mye felles med en Mini Transat båt, men er lenger og litt smalere.
Seascape 27 er en liten turseiler som planer. Båten skal også være trygg og kunne seile på havet.