Suverene seilere

Det er siste seildag i Stor NM, men noen seilere er helt suveren, og kan lukte gullet.

Publisert Sist oppdatert

StorNM har blitt et samlet norgesmesterskap for de unge og lovende. Noen seilere er suverene, noe som tyder på et ujevnt nivå. Klasseklubbene sliter med å få nok båter for å opprettholde NM-status.

Tøffeste klasse

Det tøffeste nivået finner man i Laser Radial-klassen hvor unge gutter møter jenter med OL-ambisjoner, og OL-innstilte. Mathias Mollatt er suveren i klassen. Han sloss mot Kristian Ruth om en OL-billet, og er derfor vant med å seile med et større seil. Mollatt fra Moss klarer seg godt på hjemmebane med et mindre seil og har bare førsteplasser. Henrik Begby på andre plass har bare andreplasser. Marthe Enger Eide som er innstilt av NSF for å seile OL, ligger på en syvende plass så langt. 20 båter er med fra 9 forskjellige foreninger.

Mot OL 2020

Laser 4.7 er klassen mellom Optimist og Laser Radial. Her er det en kamp om gullet mellom Tobias Treider Moe fra KNS og Thorbjørn Thomas Hansen fra Askøy. 15 båter er med, fra 9 forskjellige foreninger. 15 båter er fem båter for få for å oppnå NM-status.

Zoom8 klassen er også en båt for seilere som vokser ut av Optimisten. Her stiller det 23 båter fra 11 seilforeninger. Victoria Heiås fra Bundefjorden Seilforening har fem førsteplasser av syv seilaser.

Tomanns for unge

RS Feva er en ny juniorklasse for to. Så langt mangler det en startende båt for å få godkjent 20 båter i klassen, Risør Seilforening dominerer klassen med tre båter i tet. Regine Syrdal Tronstad og Carl Henrik Grefstad topper listen, tett fulgt av Tomas Mathisen og Mads Mathisen. Det er deltagere fra 7 seilforeninger.

29er-klassen har samlet 20 båter fra 11 seilforeninger. Dette er lillesøsteren til 49er som er OL-klasse. Anders Hylen Klippenberg og Harald Fæste fra KNS leder med to poeng over Ludvig Johansson og Bror With fra Asker.

Fremdeles stor

Det er 48 E-joller med i Stor NM og er fremdeles en meget populær jolle, tross for at båten forsvant ut fra OL-programmet etter 2004. E-jolleklassen er delt i gutte og jenteklasse. 34 båter stiller i gutteklassen. Lars Johan Brodtkorb fra Horten Seilforening leder klassen foran Nicholas Fadler Martinsen fra Soon. Martine Steller Mortensen fra Arendal er suveren i jenteklassen.

Største klasse

Det er flere deltagere i jenteklassen, enn gutteklassen i Optimist med 30 båter, kontra 28. Caroline Rosmo fra Bundefjorden er suveren i jenteklassen, mens det er tett i tippen mellom Jacob Lepperød fra Tønsberg og Mads Severin Hassum-Olsen fra Horten i gutteklassen.

Suveren brettseiler

Bic-klassen er et rent lokalt Indre Oslofjord oppgjør mellom KNS, Asker og Lysakerfjorden Brettseiler klubb. Fabian Wilkens Solheim er suveren og har gått først i mål i 7 av 10 seilaser. Klassen sliter med å ha nok båter for å få NM-stautus.

Du kan følge StorNM her.