Stort fra Hanse

Til høsten lanserer det tyske verftet en ny modell på 57 fot. Den blir markedets billigste.

Publisert Sist oppdatert

Hanse lanserer den nye modellen under utstillingen i Amsterdam i september. Nyheten bygger videre på typiske Hansa-løsninger. Under dekk er det en rekke innredningsalternativer. Standard vil bli med fire lugarer og to bad. Løsningen gir et stort seilrom forut foran eierlugaren.

Jet RIB

Båten får en jollegarasje i hekken hvor en 2,9 meter lang Williams RIB med vannjet får plass. Tegningene viser ikke hvordan det er gjort plass til denne jolla som ligger i lengderetningen, men sannsynligvis stjeler den plass i høyden fra aktre del av køya i akterkabinen. Cockpiten blir enorm. Styreposisjonene er løftet opp for beder plass til jolla, og for bedre sikt fremover. Cockpiten har to hjørnebenker, og to cockpitbor. Disse kan senkes og gjøres om til brede solsenger.

Båten skal være enkle å håndtere, og all skjøter er trukket bak til rormannen. Selvslående fokk er standard.

Slak leider

Nyheten tar etter Hanse 415 som igjen har sett på nye Oceanis. Leideren ned i salongen er gjort slakere. Hanse 575 får en ekstra lang nedgangsluke. Luker er det mange av. Båten får lys inn fra dekk i akterlugaren, slik som Hanse 415, og over salongen er det hele seks store luker.

Noen pris er ikke oppgitt i pressemeldingen fra Hanse, men verftet hevder at det blir markedets billigste båt i denne størrelsen.

Noen data

LOA 17,15 m

Skrog 16,70 m

Bredde 5,20 m

Dybde 2,85/2,25 m

Vekt 19,5 tonn

Ballast 5,9 tonn

Mastehøyde 25,30 m

Storseil 86,5 kvm

Selvslående fokk 66 kvm

105% fokk 74 kvm

Gennaker 210 kvm

Motor 107 hk

Vann 810 l

Diesel 540 l