Tung, dyr og tradisjonell
Tung, dyr og tradisjonell
Tung, dyr og tradisjonell

Tung, dyr og tradisjonell

Zeeman 41 er bygget for dårlig vær, men koster deretter.

Publisert Sist oppdatert

Nederlenderne vet hvordan man skal bygge skikkelige båter, men vet også hvor mye noen er villig til å betale for skikkelig håndverk. 41-foteren koster neste 7 millioner kroner. Zeeman 41 er førte modell ut fra et verft som til nå har levd av å restaurere eldre trebåter.

Tre og aluminium

Zeeman kan tilby kundetilpasninger, slik at båten blir slik kunden ønsker. Det kan virke som at båten er bygget i tre, men skroget er av aluminium. Overbygget og dekk er laget av tre og epoxy kompositt. Båten har en relativt lang kjøl sett fra dagens trend.

Tung og solid

Zeeman 41 er bygget for å tåle det meste. Den 12,5 meter lange båten veier hele 13,5 tonn. Det gir et dypt undervannskrog. Båten har aksling, men merkelig nok et fritthengende spaderor. Cockpiten er tradisjonell med enkelt ratt og lukket hekk. Båten er trang under dekk for å være 41-fot. Båten har to lugarer, og køya akter virker smal. Det er også kun ett bad, og dette er uten dusj, men med et skikkelig våttøyskap. Byssa derimot høyt prioritert. Båten har også heftige tanker med nesten ett tonn vann.

Die Yacht skriver at Zeeman 41 vil koste ca 700 000 euro med utstyr.

Les mer om båten her

LOA 13,06 m

Skroglengde 12,38 m

Bredde 3,80 m

Dybde 2,00 m

Vekt ca 13,5 tonn

Ballast 3650 kg

Seilareal 113 kvm

Vann 2 x 462 liter

Diesel 320 liter