Hele 8 Elan 350 samles i Drøbaksund til helgen.
Pogo 12.50 under test av juryen til Årets Båt. En norskeiet båt stiller til start i Frankrike.

Spennende helg for Class 40

Alle de fire norske Class 40 båtene er i sving. Tre møtes i Drøbaksund.

Publisert Sist oppdatert

Det er langt fra stille i miljøet til store regattabåter i Norge. Nå er det fire Class 40 båter i norsk eie, men den aller nyeste en spesialbygget Pogo 12.50 befinner seg i Frankrike.

Shorthandsamling

På Oscarsborg er det shorthandsamling til helgen, og her tyvstarter Elan-seilere alt i kveld. Det er hele åtte Elan 350 som stiller til treningen av totalt 25 båter. Elan er totalt dominerende i dette miljøet og totalt er det hele 16 Elan-båter.

Tre Class 40

– Til helgen er det samling i regi av Shorthanded Sailing Norway på Oscarsborg, og dit kommer «Black Pearl», Ellingsens Pogo40 også. Det skal bli interessant og gøy å kunne seile tre Class40’er mot hverandre, her i Norge. Vi legger ut et par videoer fra seilasen, skriver Rune Aasberg og Simen Løvgren på «Solo»s blogg.

I tilleg kommer «Black Pearl»s søsterbåt med Jan Helge Furnesvik og Per Ferskaug også.

Debuterer i Frankrike

Bjørn Børresens har kjøpt seg en Pogo 12,50, siste generasjon fra Pogo verftet, og søsterbåt til den som vant Årets Båt pris i vinter. Pogo 12,50 er egentlig en rask turseiler. Deres regattaversjon heter Pogo 40S2. Børresens båt er spesiallaget Pogo 12.50 med riggen til regattaversjonen, og bygget etter sikkerhetskravene til Class 40. I forhold til Pogo 40S2 blir Børresens båt litt tyngre, mangler vannballast og en mer turvennelig kjøl.

Børresens Pogo «Lupi» skal til helgen seile "Tour de Belle Ile". Han har fått med seg Kristin Songe-Møller som mannskap. Hun rapporterer om en heftig værmelding. Vinden kan bli på 45 knop med kast opp mot 60 knop (30 m/s).