Life 7.5 får mye duk
Life 7.5 blir bygget i Polen.
Life 7.5 kommer på vannet rett etter påske i Sverige.

Sprek båt til Færderseilasen

Peter Keerberg sjøsetter snart sin Life 7.5. Ideen er å delta også i norske regattaer til sommeren.

Publisert Sist oppdatert

Ideen til Life 7,5 kom etter at jeg søkte på markedet etter en trailbar, rask og tøff seilbåt med fire køyeplasser. Det fantes ingen slike båter. Den 25-fots lange båten blir lett, og får mye seil. Rett etter påsken vil resultatet, Life 7.5 gå i sjøen i Göteborg, hvor den skal rigges og testes.

Høyt LYS-tall

Den 7,5 meter lange båten har fått et foreløpig SRStall på 1,286. Den første båten vil være utstyrt med karbonmast. Det betyr at den skal seile fortere enn Melges 24 med LYS-tall på 1,26. Det er Peter Keerberg fornøyd med, for Melges 24 har vært en båt som har blitt som sammenligningsgrunnlag under utviklingen av Life 7.5. Peter Keerberg er spent på å se om den klarer å seile opp mot sitt måletall, og det har han all grunn til å gjøre. Sammenlignet med større båter, så skal den Life 7.5 raskere enn Hanse 400. Og når J-111 på 36-fot har fått SRS tall på 1,402, så kan det virke som at den svenske SRS-komiteen tror at disse båtene planer på kryss også.

På regattabanen

Life 7.5 skal være en morsom dagturseiler som også kan seiles på havet. Den skal også være egnet for shorthandseiling. Det skal Peter Keerberg bevise ved å delta i større regattaer i sommer. Planen er å stille i Watski TwoStar, Færderseilasen og Bohusracet.

Life 7.5 vil koste fra 450 000 norske kroner med aluminiumsmast, men det er rabatt til de første ordrene. I tillegg kommer seil og elektronikk.

Les mer om Life 7.5 her