BB11 settes i produksjon igjen

Båten som av Seilas´ lesere i 2006 ble kåret til århundrets seilbåt settes nå på nytt i produksjon. Interesse fra flere land gjør at man i forbindelse med et attraktivt produksjonsopplegg har håp om å gi klassen internasjonal status.

Publisert Sist oppdatert

Interessen for å restaurere gamle båter har vært enorm det siste tiåret og det er flere kjøpere enn det nå finnes båter. Det har ført til at BB11 klubben har satt igang sonderinger for å gjenoppta produksjon av den populære kjølbåten. Ifølge klubbens leder Morten Zimarseth i Arendal har man nå funnet frem til en båtbygger i Vietman som kan levere kvalitetsbåter til en meget konkurransedyktig pris.

- Vi tok kontakt med båtbyggerne som har bygget de nye 12.5 kvm og som vi har vært svært imponert over, både kvalitets- og prismessig, sier Zimarseth til Seilas.-  Det var særlig prisen på 150.000 for en fiks ferdig 12.5 kvm som gjorde at vi henvendte oss til dem, sier han. - BB11 er jo enda enklere å bygge fordi skroget bygges over lest og får kjølen skrudd på i etterkant. Vi har nå fått et pristilbud som gjør at båten kan selges i Norge for kr 99.950 inkl MVA, men uten seil.

- Basert på listen over muige kunder har vi allerede bestilt 25 båter som skal være klare for sommeren, og det er nå også registrert interesse for båten i Belgia, Myanmar, Sverige og Island. Ytterligere 25 båter skal derfor bygges for det internasjonale marked og den norske klasseklubben vil sammen med båtbyggeren sette opp et internasjonalt salgskontor for båtene.

- Håpet er at klassen igjen skal få internasjonal status, sier Zimarseth som har fått Stig Hvide Smith, norsk counsilmedlem i ISAF, til å jobbe med saken.