Vision viser det nye formspråket

Bavaria klarer seg godt gjennom krisen, og vil fortsette med å lansere nye modeller. Salgssjef Frambert Hüchtker avslørte planer for fremtiden. Se film.

Publisert Sist oppdatert

Seilas møtte Frambert Hüchtker på Sjøen for alle hvor han orienterte Bavaria-klubben om verftets planer, og svarte på spørsmål fra medlemmene. Etter møtet fikk Seilas et eksklusivt møte med sjefen som fortalte litt, uten å røpe detaljer.

Ny design på vei

Den store nyheten nå er Bavaria Vision 46 som akkurat har gått i vannet. Første båt var håndbygget, og det har tatt litt mer tid enn ventet å få serieproduksjonen i gang. Byggenummer to skulle vært vist på Sjøen for alle, men kommer først til Norge i april.

– Vision 46 viser verftets nye formspråk. Store vinduer og et lyst og moderne interiør, fortalte Hüchtker til Bavaria-klubbens medlemmer. Neste modell ut i denne serien blir mindre, sannsynligvis 41-fot. Hüchtker bekreftet en mindre modell, og at den også vil bli en eier-båt, det vil si kun med to lugarer. Båten vil bli bygget over det samme konseptet. Sannsynligvis vil det også komme en større modell i Vision-serien.

Alltid noe nytt

Frambert Hüchtker ville ikke avsløre detaljer når det gjelder Cruiser-serien, men la ikke skjul på at modellprogrammet alltid er i utvikling.

– Vi vil lanser like mange nyheter til neste år som vi gjør dette året, avslørte sjefen. Messen i Dusseldorf er viktig, og også i 2013 vil vi få vist frem en spennende nyhet der. Hüchtker sa også at det nå er tre år siden at første modell i cruiser-serien ble lansert, og at det nå er tre år siden at første modell i Cruiser-serien ble lansert. Det er lang tid sett i Bavaria-perspektiv.

– Om vi skal våge oss på en oppsumering av opplysningene, så betyr vel det at bavaria vil lansere første modell i en ny cruiser-serie i løper av 2013, og at denne vil ha et formspråk som ligger opp mot Vision 46.

Satser på rekruttering

Bavarias svar på å få flere ut på sjøen er B/one, tegnet av Farr. –B/one er utviklet av de samme gutta som står bak Farr 400. På mange måter er B/One en miniutgave av Farr 400. Båten er vår første dagseiler, og for å få et marked, så må slike båter være spennende å seile. B/One vil både være billig og morsom, forteller Frambert Hüchtker til Seilas.

Bavaria satser på å rekrutere til seilingen med B/one som nå er satt i produksjon.
Bavaria Vision 46 har et formspråk som vil bli videreført i kommende modeller.
Bavaria Vision 46 kom på vannet i forrige uke.
Frambert Hüchtker var i Norge og fortalte om verftets planer for Bavariaklubben.