Liv Eva Bates demonstrerer hvordan man ska stå på brettet.
Brettet er paddeflatt når det er rullet ut av bagen.
Rull ut, rull inn-bret!
Dette er et SUP-brett!

Dette er et padlebrett!

Joda, dette er faktisk et  sammenlegg- og oppblåsbart Stand-Up-Paddle-brett. Brettet vises frem for første gang i Norge på Sjøen for alle nå.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Duncan Bates pakker sammen brettet.

Lillestrøm;

Det oppblåsbare Stand Up Paddle-brettet «Red Air 10'6''» som vises frem av  Red Paddle Co Norge er løsningen for deg som har for liten plass til et ordinært epoxy-SUP-brett i båten eller bilen.

Det oppblåsbare brettet kan pakkes og rulles sammen og leveres med pumpe, sammenleggbar åre og bag.

Mest solgte

– Av de oppblåsbare brettene er dette det mest solgte på verdensbasis, og også det første i sitt slag, forteller importørene Liv Eva og Duncan Bates i Red Paddle Co Norge. De har foreløpig tatt inn noen få brett for å vise frem på messa i Lillestrøm, men vurderer å ta inn flere hvis brettet viser seg å bli like populært her som i utlandet. Under London Boat Show i vinter ble det solgt ti brett, og på Hawaii er brettet allerede tatt i bruk av mange i surfemiljøet.

Fra Hawaii

Ekteparet Bates, som holder til i Ski, har prøvd brettet på Hawaii. De forteller at det fungerer like godt i bølger som på flatt vann, og er nesten like hardt som epoxy-brettene. Det tar om kun fire-fem minutter fra man tar brettet ut av bagen til det er ferdig oppumpet.

Brettet er ifølge Duncan Bates trykktestet ti å tåle tre ganger mer enn det som anbefales av konkurrerende produsenter.

– Anbefalingen ligger på én bar, mens dette er testet til å tåle tre bar, fastslår Duncan.

Veiledende messepris for brett, pumpe, bag og åre er 6000 kr eks/moms og frakt fra England, hvor brettet produseres.

Red Paddle er imidlertid ikke de eneste som viser frem oppblåsbare SUP brett på Lillestrøm-messa. Også Scancat, på standen ved siden av Red Paddle viser frem sine oppblåsbare SUP brett fra Hobie Cat.