Full klaff for luftavfuktere

Tidligere langturseiler og langturforfatter Jarle Karlsrud sa opp jobben for å selge luftavfuktere til båtfolket. Det viste seg å være god butikk.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Luftavfukteren er enkel å stille inn på ønsket effekt. Fotos: Linn K. Hansen.

Å holde båten tørr gjennom vinteren betyr mindre risiko for mugg og jordslag. Men at en luftavfukter som tåler temperaturer ned til 0 grader skulle bli så godt butikk blant båtfolket hadde ikke Jarle Karlsrud forestilt seg. Det hele begynte med at Karlsrud for to år siden fikk et tips fra en regattaseiler som hadde kjøpt en avfukter til båten sin i England. Karlsrud tente på ideen, og tok kontakt med en forhandler i England for å får tilsendt noen eksemplarer.

Han fikk oversendt en pall på 36 Meaco avfuktere, noe som viset seg å være populært.

Salget gikk over alle forventninger. Frem til medio februar hadde sandefjordingen solgt nærmere 750 luftavfuktere på kveldstid. Blant disse er 2/3 til båtbruk, mens resten er til bruk i campingvogner eller hytte.

For norske vintre

Meaco luftavfukter jobber i lav temperatur ned til 0 grader, og er like effektiv ved 0 grader som ved 15 grader. En slange fører vannet fra avfukteren ut i sjøen eller vasken, eller skroggjennomføringen.

Avfukteren veier kun syv kilo og går på landstrøm. Den kan derfor stå på hele tiden mens båten ligger i havn. Luften går inn i et filter, og varmes opp med 10-12 grader. Det eneste som kreves av vedlikehold er å rense filteret jevnlig. En innebygd hydrostat regulerer hvilket av fire forskjellige tørrhetsnivåer luften skal legge seg på.

Fra hobby til heltidsagent

Som agent for det norske markedet har Karlsrud nå gått over til nettslag av avfuktere på heltid, for å møte den store etterspørselen. Etter forespørsel fra forhandleren i England har han takket ja til å ta agenturet for Sverige.

– Vi har nå to forhandlere i Strømstad, og fire i Norge. De vil også finnes i den neste katalogen til Seatronic.

Les mer her.