Kranen for liten for «Britannia»

Kranen ble for liten da «Britannia» skulle løftes på land under en planlagt seremoni 9. mars. Etter at kranens lasteevne var oppgradert, ble båten satt på land igår.

Publisert Sist oppdatert

«Britannia» veier nå 138 tonn. Da holder det ikke å komme med en kran som bare er serttifisert til å løfte 125. Tidligere eier Sigurd Coates følger operasjonen i Cowes tett og meldte fra om båtens vekt til kranselskapet. Dermed måtte kranen oppgraderes, og i går kom båten på land, der den nå skal gjennomgå sluttarbeider under og over dekk.

Båten som ble bygget for Sigurd Coates´ regning i Arkhangelsk er nå solgt til en veldedig stiftelse som skal bruke båten til å reise midler til barn og krigsveteraner. Det er første gang en superyacht brukes i slikt arbeide og stiftelsens leder, amerikaneren Scott Ward som har god erfaring fra lignende prosjekter, har god tro på at «Britannia» som har et utrolig sterkt navn i store kretser av kongeinteresserte briter, vil bli en publikumsmagnet når den ligger i sin nye hjemmehavn i Cowes.

«Britannia» vil være seilklar til sesongen 2013 og det er planlagt at båten skal være tilstede ved regattaene i St. Tropez og Karibia for lignende båter.