Stockholmsmässan i gang
Stockholmsmässan i gang
Stockholmsmässan i gang
Stockholmsmässan i gang
Stockholmsmässan i gang
Stockholmsmässan i gang
Jordomseileren Yrvind er i gang med et nytt prosjekt; Denne gangen å seile non-stop rundt jorden i en ti fot lang seilbåt.
Bella 9000 Hybrid.
Kvinnebåten "All Aboard" i hall A.
Uttern er godt representert.

Stockholmsmässan i gang

Stockholms båtmesse «Allt för sjön» åpnet for publikum i dag. Seilas og Båtliv var på plass under pressedagen i går. Se billedspesial under.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: 5,5-meteren "Apriori" fra OL i Acapulco, er nå tilbake i Sverige og klar for nytt VM.

Älvsjö; Stockholm

I dag gikk startskuddet for «Allt för sjön» i Älvsjö i Stockholmsmessen tre haller utenfor den svenske hovedstaden. «Allt för sjön» er Skandinavias største innendørs båtmesse, og varer ut neste uke.

I tillegg til utstilling av båter, tilbehør og utstyr for sjø- og båtlivet, arrangeres en rekke seminarer og aktiviteter relatert til båtlivet. 

Kvinnevennlig idébåt

Idebåten «All Aboard» er utvilsomt det hotteste trekkplasteret i hall A. Den knall røde seilbåten er konstruert ut fra resultatet av en undersøkelse gjort av Svensk Marintekniskt Forum, som ønsket om å kartlegge hvorfor mange kvinner ikke føler seg bekvemme på sjøen.

Rundt tusen kvinner fra diverse båtforeninger og båtmiljøer har gitt sine tilbakemeldinger, og resultatet er samlet under ti punkter som er lagt til grunn for konseptbåten «All Aboard». Idebåten er tilrettelagt med de funksjonene og tilpasningene som ble etterlyst i undersøkelsen, som akterampe for enklere ankomst til land, og muligheter for å få en person opp av vannet uten å måtte bruke kun muskelkraft.

Hybrid fra Finland

Blant det ferskeste motornyhetene er finnenes 30 fot lange Bella 9000 Hybrid, som nylig ble kåret til messens motorbåt under Helsinki International Boat Show. Båten har i tillegg til dieselmotor med 164 hk også en el-motor på 7 kilowatt. Batteriene til el-motoren lades når dieselmotoren er i bruk.

Se flere bilder ved å klikke på linken til billedspesialen.