Søk i arkivet

ÅRETS BÅT: Oyster 625 ble nylig kåret til Årets Båt i Europa.
ÅRETS BÅT: Oyster 625 ble nylig kåret til Årets Båt i Europa.

Oyster blir nederlandsk

Englands fremste luksus-verft er solgt til nederlendere.

Det britiske Oyster-verftet er nå på nederlandske hender, mer korrekt på fire nederlandske hender. Verftet ble for få dager siden solgt til investeringsselskapet HTP Investments BV i Nederland, som igjen eies av partnerne Wim de Pundert og Klaas Meertens. Kjøpesummen er ikke kjent, men kjøpet omfatter Oyster Marine Ltd, Oyster Brokerage Ltd and Southampton Yacht Services Ltd.

Oyster Marine produserer Englands største og mest luksuriøse serieproduserte båter. Programmet deres omfatter for tiden 12 modeller, og under Düsseldorf-messen ble en av dem, Oyster 625, kåret til Årets Båt i Europa. Minste modell er på 46 fot, mens den største, Oyster 125 på 125 fot, går i kategorien superyachts.

De to gigantene i modell-rekken, Oyster 100 og 125, er tegnet av Ed Dubois, mens linjene til de øvrige båtene er det Rob Humphreys som står for.

Jorden rundt-seilas
Oyster-verftet ble grunnlagt i 1973, og planene for 40 års jubileet er allerede klare. 6. januar i 2013 legger 30 Oyster-båter ut fra Karibia på en eksklusiv jorden rundt-seilas. Dette er trolig den første jorden rundt-seilasen som foregår for båter fra kun én produsent.

Det er andre gang på fire år at Oyster-verftet skifter eiere, og daglig leder, David Tydeman, uttaler i en pressemelding at han både tror og håper at det nye eierskapet innebærer at verftet nå kan konsentrere seg om det de kan best; å bygge seilbåter.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen