Enklere til kai

Alle båtprodusenter vil tilby systemer som gjør det enklere å manøvrere i trange havner. Norske Sleipner er på banen. Se film.

Publisert Sist oppdatert

Seilas har flere ganger testet systemet Dock & Go fra Beneteau og 360 Docking fra Jeanneau som består av en baugpropell og et roterende seilbåtdrev som styres ved hjelp av en joy-stick. Systemet er imponerende når det fungerer, men så langt har påliteligheten ikke imponert. To at båtene under testen av de nominerte båtene i Barcelona hadde slike systemer, og begge båtene opplevde vi feil ved.

Også Hanse

I Barcelona fikk vi også teste Hanses nye docking-system. Hanse satser på en løsning hvor man ved hjelp av en joy-stick kan justere to thrustere, en i baugen og en i hekken, samt gassen på motoren. Dette systemet hadde også svakheter.

Norsk alternativ

I oktober testet Seilas Sleipners alternativ. Dette systemet består av to thrustere, men det unike er at kraften kan trinnløst justeres. Sleipner leverer sitt system til mange verft med store seilbåter, bla Oyster og Hallberg-Rassy, men forsøker også å få levert til de store verftene som så langt har jobbet med sine egne systemer.

I seilas 2 kan du lese om våre erfaringer fra Dock & Go, Hanses SMS-system og fra systemet fra Hanse.

Du finner artiklen her.

Du finner artikkelen i Seilas 2.
Dock&Go fra Beneteau
SMS fra Hanse