Nytt, stort fra Elan

Elan lanserer ny 49-foter basert på storesøsterens skrog.

Publisert Sist oppdatert

Elan Impression 494 sniker seg under grensen for «lappen» med sine 14,85 meter lange skrog, men det er på alle mulige måter en volumøs båt. Ifølge designeren er skroget en forkortet utgave av storesøsteren 514, men til tross for størrelsen er det lagt spesielt vekt på å håndtere båten med et mannskap med få hender.

Elan Impression 494 har fått doble ratt og doble ror. De to rattene gir god passasje og plass i cockpiten, mens de to rorbladene skal gi båten et godt grep i vannet. På hekken har Elan lagd den etter hevrt tradisjonelle «badebryggen», som du kan senke og heve via en elektrisk motor. Senker du denne får du tilgang til et stort stuerom under cockpitdørken.

En ny båt betyr nyheter og forbedringer. Blant de elementene Humphreys fremhever er at det er gjort plass til montering av solceller på dekk, vinduene i skrogsiden har fått ny design og cockpiten skal være av de største i klassen.

Under dekk er det gjort plass til tre lugarer, hver med sitt eget toalett. Dekkhussalongen skal ifølge Elan gjøre at det er rikelig med lys om bord og skal man tro tegningene vil båten få et «boxy» indre.

Elan Impression 494:

Lengde: 14,85 m

Vannlinje: 13,76 m

Bredde: 4,68 m

Dypgående: 2,23

Deplasement: 14 000 kg

Ballast: 4 500 kg

Motor: 75 hk

Vanntank: 600 l

Diesel: 300 l

Storseil: 59 m2

Genua: 48 m2

Design: Rob Humphreys Yacht Design & Elan Design Team