Maxi 77 med turbo

Stellan Westerdahl var med å dra i gang Maxi-eventyret. Nå vil han få Maxi 77 eiere aktive igjen og har utviklet en renoveringspakke. Oppdatert med video.

Publisert Sist oppdatert

Båtmessan, Göteborg

Maxi 77 ble presentert på Göteborgsmessen for første gang i 1972 av Pelle Petterson, Lars Wiklund og Stellan Westerdahl. I dag, 40 år senere er pryder båten inngangen til Båtmessen i Göteborg som åpner dørene i morgen. Båten ved hovedinngangen har blitt døpt Maxi 77+ og har fått en ny rigg, og nytt ror. Stellan Westerdahl seilte Star sammen med Pelle Petterson og de tok sølv i OL i 1972.

14 forbedringer

På messen står Stellan Westerdahl Maxi 77 kjøpt våren 2011 og skinner. Båten har gått gjennom 14 forbedringer. Det store forbedringen er at båten har fått en mer moderne rigg. Det gjør den mer lettseilt. Originalt har Maxi 77 et lite storseil og en stor genua. Den nye båten har en selvslående fokk og et større storseil. Masten er 80 cm høyere og bommen gjort lengre. Masten går nå gjennom dekk. Båten har fått rullefokk og et fast baugspryd. Videre er det et utskyvbart baugspryd for asymmetrisk spinnaker. Roret er nytt. Det er smalere og dypere. Vinduene i hytta er innrammet i rustfritt. Bommen har fått en rod-kick. Båten har nå også fått et senterløft.

Fremdeles moderne

Forbedringspakken bestående av ny rigg, baugspryd og seilgarderobe fra North koster 140 000 svenske kroner. I tillegg kommer montering. Seilas møter Åke Fredriksson på messen. Han er engasjert av Westerdahl og har fulgt Maxi 77+ prosjektet tett på sin blogg.

– Maxi 77 var svært moderne for sin tid, og skroget er fremdeles moderne, mener Fredriksson. Det er nå fire Maxi eiere som har kjøpt pakken, og Fredriksson håper på at flere vil følge etter. Båten er enkle under dekk og ser nye ut med nye madrasser. Maxi 77 + prosjektet har inngått et samarbeid med Tjörn Yachtservice som kan ta seg av renoveringen om man ikke gjør det selv.

Åke Fredriksson  foran det nye og dype roret til Maxi 77+

Maxi 77+ seilte Tjörn Rundt i høst. Da med LYStall på 1.11
Maxi 77+ har blitt oppgradert på 14 punkter
Maxi 77+ utenfor messehallen i Gøteborg