Trivelig Gøteborgmesse

Båtmässan i Gøteborg er et sikkert vårtegn. Det er ikke av de største båtmessene, men avgjort en av de triveligste. Her treffes alt båtfolket på den svenske vestkysten, ja mange norske også. I år er messen åpen fra 4. til 12. februar.

Publisert Sist oppdatert

Bildet over: Det er trivelig på båtmessen i Gøteborg!  Her treffes båtfolket og messen er ikke større enn at man rekker over alt på en dag.

Det er både verdenspremiere og mange Sverige-premierer av seil- og motorbåter i år også.  Men det er ikke bare båtene som vises på Gøteborgmessen som trekker et stort publikum hvert år. Båtmässan har en egen atmosfære. Den er blitt møteplassen for ivrige båtfolk. Alle båtforeningene har egne stands her, og det foregår en mengde «ikke-kommersielle» kurs, møter og konkurranser i hele utstillingstiden.

I år er det ungdommen som står i fokus. Det blir gratis adgang for barn sammen med foreldre og det satses sterkt på rekruttering av nye seilere på messen. – Dette fordi båtlivet jo er noe for hele familien og en aktivitet som er særlig egnet for samarbeide blant både unge og gamle, sier messesjefen Bengt Wallin i et intervju.    

Blant de 20 nyhetene i år er Dufour 34E, som i følge pressekontoret får verdenspremiere i Gøteborg. Ellers kommer det en ny Regina af Vindø på 40 fot. Albin Express, en av Peter Norlins store suksesser, feirer 30 år i år, og det blir selvsagt markert på messen der også konstruktøren selv vil delta. For trebåtelskerne er «Veteranbåtshallen» et stort trekkplaster hvert år.  Her stiller flere av veteranbåtklubbene ut nyrestaurerte båter, og her finner du utstyr og informasjon for dem som har planer om å kjøpe en klassisk trebåt og pusse den opp.

Du finner mer informasjon om Båtmässan i Gøteborg her