Medvind for tyske seilbåter
Båtkjøperne ønsker prisgunstige båter

Medvind for tyske seilbåter

Tyskerne eksporterer stadig flere seilbåter, og bransjen ser lyst på fremtiden, melder bransjeforbundet.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge det tyske båtbransjeforbundet var veksten i byggingen av seilbåter og motorbåter i Tyskland på hele 20 prosent fra 2010 til i fjor. Særlig seibåtbransjen opplever medvind.

Veksten i eksporten av seilbåter økte med 14,6 prosent og motorbåter med 12,2 prosent. Mens salget i Nord-Europa nå er brukbart, svikter markedene i Sør-Europa, melder tyske båtprodusenter. Bavaria og Hanse er blant tyske seilbåtprodusenter som norske seilere kjenner godt.

Hele 82,5 prosent av de tyske seilbåtforhandlerne oppgir at salget i 2011 var bedre enn året før.

Trenden for tysk båtsalg går i retning av ferdig utstyrte båter i det rimelige prissegmentet. Produsentene møter denne utviklingen med å lage båter som skal gi mye for pengene, og selger båtene med rabatterte utstyrspakker. I det øvre prissjiktet er salget fortsatt tregt, først og fremst fordi kjøperne her kan velge og vrake i gode brukbåtkjøp, opplyser det tyske båtbransjeforbundet (Bundesverband Wassersportwirtschaft).

Fritidsbåtsektoren omsatte i helhet for 1,77 euro (13,5 milliarder kroner) i Tyskland i fjor, viser tall som bransjen har offentliggjort i forbindelse med Boot-messen i Düsseldorf. Dette var en vekst på to-tre prosent fra året før. Boot er verdens største innendørs båtutstilling, og hallene åpner for publikum denne helgen med flere utstillere enn i fjor.