Lesernes favoritter

I morgen kårets Årets Båt. Her er båtene vi nordmenn vil at skal vinne.

Publisert Sist oppdatert

Årets Båt deles ut på Boot i Dusseldorf hvert år. Lørdag er den store dagen. Seilbåtenes Oscar. Det deles ut fire vinnere i fire klasser. I hver klasse er det nominert fem båter. Disse er testet av juryen enten i Ijmuiden eller i Barcelona.

Avstemningen viser at Seilas-leserne stemmer på båter fra nord, og at båter som vi har skrevet mye om i bladet og på nett når høyt opp. Det virker også som at moderne ideer fra Frankrike faller i god jord.

Spesielle båter

I klassen for spesielle båter tok Tarac 33 en klar seier på avstemmingen på seilas.no. Den svenske weekendseileren stakk av med 56 prosent av stemmene. Dinemica 950 ble nummer to med 19 prosent.

Du finner avstemmingen her

Luksuriøse båter

I klassen for de påkostete båtene ble det en kamp mellom Hallberg-Rassy 64 og Bestewind 50, hvor sistnevnte fikk 48 prosent mot Hallberg-Rassys flaggskip med 40 prosent.

Du finner avstemmingen her

Familieturseilere

I klassen for de rimeligere båtene var kampen mer jevn. Sun Odyssey 379 gikk til slutt av med seieren med 36 prosent av stemmene. Annerledesbåten RM 1060 tok en overraskende annenplass. Den fik 31,7 prosent av stemmene. Elan 210 fikk 14.

Du finner avstemmingen her

Skarpseilere

I klassen for de raskeste båtene var det også en overraskelse. Den radikale båten Pogo 12.50 stakk av med hele 40 prosent av stemmene. Dehler 41 tok andreplassen med 24,8 prosent.

Du finner avstemmingen her

Peter Gustafsson i Blur.se har kjøpt seg en J111. Han har også laget en avstemning på sin blogg. Se hvilken båt som er favoritt i Sverige her.

Amel 64, Hallberg-Rassy 64 og Oyster 652, alle nominert i klassen for luksuriøse seilbåter er testet i Seilas 1. Du kan laste ned testen her.

Her er en film laget av Yacht fra testseilingen i Ijmuiden som viser prøveseiling av bla. Hallberg-Rassy 64 og Oyster 652.

Pogo 12.50 er favoritten i klassen for Performance/cruiser-klassen.
Jeanneau 379 er favoritt i den kanskje tøffeste klassen.
Bestewind 50 fikk 48 prosent av stemene.
Tarac 33 er en klar favoritt blandt Seilas' lesere