Salona 35 fra Kroatia.
Pacer 310 fra Sør Afrika
Delphia 31 fra Polen
Hanse 415 fra Tyskland

Vinterens viktigste messe

Lørdag åpner Boot i Dusseldorf. Her er de største nyhetene.

Publisert Sist oppdatert

Boot er verdens største innendørs båtutstilling, og med sentral beliggenhet i Europa er det også blitt bransjens viktigste messe. Her er det alltid mange nyheter, og her blir Årets Båt-prisen delt ut. En pris hvor journalister fra hele Europa er med på å stemme frem årets beste nyheter. Seilas sitter i juryen.

Følg oss på nett

Seilas-redaksjonen vil være på plass i Dusseldorf for å gi dere smakebiter fra messen. Vi gleder oss til å se nyhetene, og håper vi klarer å lage gode saker. Det blir flere nyheter daglig. Vi vil være på plass på fredag, dagen før messen åpner, så følg oss i helgen.

Nytt fra Bavaria

Den kanskje mest spennende nyheten i år er Bavaria Vision 46. Det er første modell ut i Bavarias andre generasjon Vision-serie. Verftet har ikke brukt BMWs designkontor, men brukt engelske Mark Tucker på båtens linjer. Skrog og rigg er fra Farr. Båten ser bra ut på tegninger. På lørdag får vi se om hvordan den ser ut i virkeligheten.

Les mer om Bavaria Vision 46 her

Spennende fra Delphia

Polske Delphia bygger gode og fornuftige båter. I Dusseldorf lanserer de en splitter ny 31-foter. Moderne 30-fotere er store. Spørsmålet er om den er stor nok for en liten familie, og billig nok til å konkurrere med bruktbåter i markedet. Delphia 30 ser bra ut på tegninger.

Les mer om Delphia 31

Testvinners storebror

Hanse 385 vant vår stor test av 37-fotere i høst. Hanse lanserer nå Hanse 415, en båt som på tegningen ligner svært mye på Hanse 385. Mange valgte Hanse 400 fremfor Hanse 370 fordi ståhøyden var bedre, og det var mindre trangt under dekk. Hanse 385 virker så mye mer voluminøs enn 370 at dette argumentet ikke lenger er så viktig. Vi skal finne ut forskjellene mellom Hanse 385 og Hanse 415.

Les mer om Hanse 415

Salona 35

Det Kroatiske verftet bygger velseilende turbåter. Siste skudd er Salona 35, en båt som vil passe aktive seilere godt. Salona har kommet bra ut i tester og på regattabanen. Prisen er også konkurransedyktig. Spørsmålet er om båten har det som skal til for å bli en suksess i Norge.

Pacer 310 Sprint

Pacer er fra Sør Afrika, og er en meget sporty og potent racer. Men er den bygget bra nok, og hva med prisen. Tøff er det i hvert fall.

Les mer om Pacer 310