Kina satser på båtproduksjon

Kineserne har vært flinke til å produsere nær sagt det meste av det verden trenger og til rimelige priser. Nå satses det for fullt på båtproduksjon, marinaer og annen maritim virksomhet.

Publisert Sist oppdatert

Det kjente bransjebladet International Boat Industry skriver i sitt siste nummer om en storstilet satsing på båtproduksjon og båtliv i Fujian-provinsen sydvest i Kina. Her skal det bygges fire industrianlegg for båtproduksjon og 18 nye marinaer. Et messesenter skreddersydd for båtutstillinger er allerede under bygging på et 7 mål stort område like ved Fuzhou International Conference og Exhibition Centre.

En internasjonal yacht marina og et hotell for båtturister hører også med til planene i provinsen. I marinaen blir det plass til 200 båter. På elven Minjian vil 50 små cruiseskip bli satt inn i turisttrafikken.

En rekke europeiske og amerikanske båtprodusenter har for lengst lagt mye av produksjonen til Kina. Arbeidskraften er vesentlig billigere der enn i resten av den industrielt utbygde del av verden. De første norske satsingene på båtproduksjon i Kina har imidlertid ikke vært så vellykket som investorene hadde håpet på.