Strid om Britannia

Etter at båten i høst ble solgt til en britisk stiftelse er det nok en gang oppstått strid om Kongeyachten «Britannia».

Publisert Sist oppdatert

Etter at avtalen mellom eieren av «Britannia» og en britisk kjøper endelig synes å være på plass trues salget av en tidligere samarbeidspartner og investor som hevder å ha penger til gode i prosjektet.



Coates har i løpet av sommeren og høsten 2011 arbeidet med å selge båten og han lyktes før utgangen av året å tegne kontrakt med et britisk selskap, Minicast Holdings som i sin tur skulle leie ut båten til en veldedig stiftelse, «Britannia Trust» for benyttelse til krigsseilere og vanskeligstilte barn, samt å delta i kappseilas mot den voksende klassen av J-båter som opererer i Storbritannia, Middelhavet og Karibien. Som en del av avtalen skal også Sigurd Coates kunne benytte båten i to uker årlig.

Den nye eieren har engasjert prosjektingeniøren Guiseppe Longo som også står bak restaureringen av J-båten «Lulworth» til å lede arbeidet med å fullføre «Britannia» som foruten ny innredning forutsetter ny rigg, en bermudarigg som skal være den største som noen gang er bygget i tre. Venture Quays under ledelse av John Winterbotham og Stefano Faggioni som har ansvar for innredningen, vil forestå dette arbeidet.



Krever sin andel


Investoren Martin Tangen Gudmundsen skal ha skutt inn et større beløp i prosjektet, men det strides om dette beløpet sikrer ham eierandel i båten, eller om det er å betrakte som et lån til Sigurd Coates personlig. Han krever nå dette beløpet tilbakebetalt før «Britannia» kan selges og har tatt arrest i båten. Kravet prøves i disse dager rettslig slik at det kan avklares om hvorvidt pantet i båten er reelt  eller om det er Coates personlig som står som debitor.

Se presentasjonsvideo her