Nå er det bare å vente på våren.
Jeg har lagt på list som dekker en sprekk mellom skott og skrog. Hyllen er kuttet på millimeteren for å passe mellom skottene. De er skråsaget på baksiden, og tilpasset med sandpapir.
Panelet på plass. teaklist på hylle, garnering og list. Nå gjenstår et strøk maling.
Mikrofiberstoff ble stiftet på.
Gammel vinyl blir fjernet
LED-stripe under hyllen
Hyllen tar form
Slik var utgangspunktet i forpiggen.
Listene ble lett avrundet. Dette var mest eeffektivt for hånd.
Platene ble først malt, og etter at de var kappet opp fikk de to runder malig langs kanten.
Listene er laget av en finerplate
Vinyl-panelet var missfarget av fukt.
LED-stripe under hyllen
Garnering langs skutesiden.
1. juledag var båten uten presenning. Også en av trossene hadde røket.

Båtpuss fremfor skitur

Tross fillerevet presenning og røket trosse, har julen vært hygge under dekk.

Publisert Sist oppdatert

Ambisjonene har vært store for min slitne TwoStar 36. Nå skal den bli fin under dekk. Så langt har penger og tid gått på det tekniske. Nå skal også båten bli vakker. Med mild høst og ekstrem mild juleferie har arbeidet gått raskere enn forventet. En liten bilvarmer på 800 watt gjør det tørt og behaglig å jobbe under dekk. Epoxy-arbeid krever mer varme, og må vente til våren.

Merket stormen

Det blåste såpass mye i Indre Oslofjord natt til 1. Juledag at vindmåleren på Steilene falt ut. Jeg hadde en gammel presenning som jeg egentlig ikke hadde forventet at skulle overleve vinteren. Når jeg kom til båten 1. Juledag var det ikke mye igjen av duken. Også en av trossene hadde røket.

Lang arbeidsliste

Jeg har stor tro på at båten vil bli tett under dekk. Jeg har en misstanke om at mye av vannet som kommer om bord etter kraftig regnvær kommer gjennom rekkestøttene.  Båtens instrumenter har blitt skiftet ut til Tacktick. Disse monteres rett på plasten i cockpiten. Hullene fra de gamle instrumentene skal derfor tettes igjen. Det skal legges garnering langs skrogsidene i salong og forpigg. Hyller skal bygges, og ny belysning skal monteres.

Putene i forpigg og salong skal få nytt trekk. Også paneler dekket av vinyl i salong og forpigg skal trekkes om. Videre skal badet få et runde. Septiktanken skal bygges inn på badet.

Lister langs skutesiden

I juleferien ble jeg ferdig med å legge garnering i forpiggen. Jeg trengte lengder på 2,2 meter, så i stedet for å kjøpe ferdige lister av ymse lengder, valgte jeg å kjøpe en finerplate som jeg kuttet opp i bredder på 5 cm. For å spare vekt brukte jeg 4 mm finer av bjørk. Platen malte jeg først med tre strøk før jeg kappet den opp. Listene slipte jeg, og malte kantene før de var klare til montering. Langs skroget monterne jeg tynne vertikale lister først, som gir et luftsikt under garneringen.

Hyller

Jeg savner rom til småting, men båten er smal, så store hyller vil ødelegge både sittekomforten i salongen, samt stilen under dekk. Jeg har valgt å lage langsgående hyller i samme stil som garneringen. Her kan jeg legge fra meg bøker, frukt og tørrvarer. Hyllene er laget av fem støtter som er gledd med lister. Her har jeg bruk 6 mm finer. Øverste listen er 12 x 70 mm teak.

Belysning

For å skape et moderne uttrykk under dekk har jeg valgt å montere LED-striper som belysning under hyllene. Disse fungerer som indirekte belysning. LED-stripen lyser opp garneringen som så sprer lyset inn i salongen. LED_stripene er koblet opp mot en dimmer. Videre har jeg også kjøpt små LED-leselys.

Nytt panel

Mellom hyttetaket og skrogsiden er det montert finerpaneler kledd med vinyl. Her har det vært fuktighet som har missfarget panelet. Vinylen var stiftet fast, og lett å fjerne. I stede for vinyl har jeg brukt mikrofiberstoff, slik som Alcantara. Dette klippet jeg opp og brukte det gamle vinyltrekket som mal. Å stifte på det nye stoffet var enkelt.

På Facebook

Arbeidet blir godt dokumentert med tanke på fremtidige artikler i Seilas. Mye av arbeidet blir også lagt ut på Facebook. Du finner siden her.

Forpiggen ferdig i julen. Nå er det salongens tur.