Seldén trekker tilbake forstagsfester med feil

Den anerkjente riggprodusenten har besluttet å kalle tilbake forstagsfester fra perioden 2004-2008.

Publisert Sist oppdatert

FARLIG: Riggfestet/beslaget av typen 517-914 kalles til bake på grunn av sprekkdannelser. Begge foto: Knut Henning Tancred-Hansen.

Tilbakekallingen skyldes at det er funnet sprekker i et mindre antall forstagsfester av modellen 517-914 som ble levert i perioden 2004-2008.

I de aktuelle tilfellene løper sprekkdannelsen langs sveisen på beslagets innside og synes ikke fra utsiden. Seldén sender i disse dager ut et informasjonsbrev til forhandlere og kunder som kan være berørt av dette.

Felles for de forstagsfester som har sprukket er at de er blitt anvendt på båter som har seilt langt, og hvor det er nærliggende å tro at riggene ikke har vært sikret tilstrekkelig ved påsetting. Ifølge skrivet er det også mye som peker på at dette gjelder båter som har seilt lange strekk med kun forseil, og med master med stor belastning på forstaget.

– Spre budskapet

– Det er fint om dere kan hjelpe oss med å spre informasjonen og oppfordre båteiere til å registrere seg på vår hjemmside, slik at de kan få hjelp av oss, sier Mats-Uno Fredrikson i Seldén til Seilas.

Sjekk riggen din

Seldén oppfordrer derfor båteiere og forhandlere som har fått levert beslag i den aktuelle perioden til å kontrollere om deres båt(er) er oppført på listen over båter som kan ha beslag artikkelnummer 517-914 Nummeret skal være stemplet godt synlig i beslagplaten. Har du dette nummeret, vennligst fyll ut og send tilbake dette skjemaet. Du vil så få utlevert et erstatningsbeslag av typen artikkel nummer 517-914-90 etter avtale. Det gamle beslaget skal leveres inn til nærmeste Seldén servicesenter. Disse finner du her