Nye multifunksjonsplottere

Også Standard Horizon hopper på bølgen og lanserer plottere med berøringskjerm.

Publisert Sist oppdatert

Standard Horizon er kjent for VJHF-er og plottere til en hyggelig pris. Vi har mottett pressemelding på deres nye plottere, men uten pris, men den har vi funnet i USA. Der er prisen meget hyggelig, men erfaring tilsier at den vil koste mer i Norge. 7 tommeren koster 1500 dollar, mens 10 tommeren koster 2300 dollar. Sammenlignet med Raymarine e7 til 1550 dollar, så vil nok også Standard Horizon nye modeller ligge under Raymarin i pris.

Pressemelding fra Standard Horizon:

Standard Horizon, med sine banebrytende innovasjoner, har nettopp lansert kartplotterne CPN700i og CPN1010i – en ny generasjon 7" og 10” berøringsskjermer i farger med integrerte antenner og fullspekket med innovative funksjoner.

Den mest allsidige avanserte funksjonen er nok det at begge modellene er de første noensinne med innebygd trådløs funksjon. Funksjonen gir navigatoren tilgang til Internett og e-post i trådløse soner. Ved hjelp av den medfølgende Windows Media Player og en USB-port, kan man også laste ned og spille av filmer og musikk. Plotternes innebygde høyttalere foran, kan forlenges via en lydport på baksiden for tilkobling av en separat forsterker.

De nye CPN-modellene har en uovertruffen navigasjonsevne, hvor man alternativt kan bruke de nyeste C-Map 4D-kartene fra Jeppesen. Systemet tilbyr ikke kun det nyeste og mest nøyaktige innen elektronisk kartlegging, men det gir også muligheten til overlegging av satellittbilder og vektorkart slik at navigatoren kan samle all detaljert informasjon som er tilgjengelig for et område. 4D-elementet refererer til den fjerde dimensjonen, tid, og sikrer at sjømenn som bruker kartleggingsprogrammet mottar de siste beskjedene og andre oppdateringer via nettet. C-Map 4D har to kartprodukter på ett kart, noe som gir brukeren muligheten til å velge mellom Max og 4D innhold, og deretter låse opp data eller tilføye nye kart etter hvert som disse gjøres tilgjengelig.

Med alle disse mulighetene innen navigasjon, har Standard Horizon gjort den nye CPN700i og CPN1010i så intuitiv i bruk som mulig, med noen svært etterlengtede driftsfunksjoner. Den doble skjermfunksjonen gjør f.eks. at man kan bruke plotteren med to separate plotterdisplayer samtidig – én zoomet inn for navigasjon på nært hold mens den andre gir en mer helhetlig oversikt.

Det er også tre måter å håndtere kontrollene på, enten ved hjelp av berøringsskjerm eller ShuttlePoint-knott for å flytte markøren, eller via menyer med funksjonshjulet ved å bruke trykk for å angi-funksjonen. De programmerte tastene gjør det mulig å vippe kartbildet opp eller ned, eller til og med rotere det 360 grader. Du kan også bruke en egen karttast i stedet for å bla gjennom menyene for rask visning av vektor, raster eller satellittinformasjon, med en markeringstast for å opprette et enkelt veipunkt.

Både CPN700i og CPN1010i kan forlenges ved å koble dem til en kompatibel VHF DSC stasjonær radio. Dette gjør det mulig med egne oppføringer via et DSC-register, med posisjonen til et oppført fartøy eller ett som sender et nødvarsel som vises på skjermen. Plotterne kan også kobles til Standard Horizons mottaker GX2100E VHF DSC, som også har en innebygd AIS-mottaker, for overlegging av AIS-mål på kartskjermen. Dette identifiserer nærliggende fartøy og viser kurs, hastighet og innseilingsopplysninger på skjermen. Standard Horizon tilbyr også en rekke transdusere for den valgfrie FF525 Fish Finder.

Med en solid skjerm som lar seg avlese i sollys (1024 x 600 – CPN1010i og 800 x 480 – CPN700i) og 50-kanals WAAS GPS-mottaker, tilbyr plotterne det nyeste innen moderne elektronikk, hvilket gjør det mulig å oppdatere e-postmeldinger og musikksamlinger i en trådløs sone. Det finnes til og med doble videoinnganger for kobling av CPN1010i til NTSC eller PAL-videokameraer eller en standard DVD-spiller. På 10" fargeskjermen kan du vise et helt bilde, eller bilde i bilde, som er ideelt for ekstern maskinromovervåking.

Standard Horizon er så trygge på modellenes kvalitet at de tilbyr en garanti på tre år mot vannskader.

Tekniske egenskaper:

XVGA-berøringsskjermdisplay som kan avleses i sollys

Innebygd trådløs funksjon

Medfølgende Multimedia Internet Explorer 6.0 og Windows Media Player

USB-tilkobling for visning av filmer, bilder eller musikk

Mulighet for dobbelstasjon

Valgfri C-Map 4D kartografi

Unikt tettet berøringsskjerm med zoom og stryk-funksjon

Integrert 50-kanals WAAS GPS-antenne med ekstern antennekobling

Dobbelt kartvindu med uavhengige zoomnivåer

Videoinngangene AIS, Fish Finder og NTSC eller PAL

1 VGA-videoutgang

3000 markeringer/50 ruter/20 spor med 10 000 veipunkter

Både monteringbrakett og flushmonteringssett medfølger

Tre års garanti mot vannskader