Søk i arkivet

App for bedre start

Elvstrøm spanderer verktøy for iPhone for å treffe startlinjen i det skuddet går.

Appen fra Elvstrøm er gratis og kan lastes ned fra AppStore. Akkurat som ProStart fra Velocitek setter du startmerkene, eller pinger startlinjen før start, og verktøyet gir deg hele tiden avstanden til startlinjen. I tillegg til avstanden får du også opp tiden til linjen og tiden til start. Nedtellingen kan du synce under veis slik at du får skuddet helt presist.

Vi testet ut Appen inne i kontorlokalet, og fant ut at GPS-posisjonen på iPhone mangler litt på nøyaktigheten får å gi en helt presis start. Man bør nok sjekke linja før start for å se om man har «pinget» den riktig før man satser på å være på linja i det skuddet går.
Appen burde ha en indikasjon på hvor pålitlige GPS-dataene er. Hadde man også lagt til båtfart og kurs etter startøyeblikket ville appen fungert som en billigversjon av ProStart fra Velocitek, et verktøy jeg har brukt på HP 1030 under Bohus Racet og Tjörn Runt i sommer.

Videre inneholder appen litt om produktene til Elvstrøm sails.

Du finner mer info her.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen