Søk i arkivet

Nye AIS-produkter skal øke sikkerheten

I høst lanseres to nye AIS-produkter, som gjør det mulig å se hurtiggående båter lenge før man ser den på radaren..


Pressemelding;

Stadig flere fritidsbåteiere ser nå nødvendigheten av å bli sett på sjøen, samtidig som det er viktig å se andre båter i tide. ProNav introduserer to modeller AIS produkter for det norske markedet denne høsten. ProAIS R100 er en AIS mottaker mens ProAIS B100 er en klasse B AIS, det vil si både sender og mottaker. En AIS antennesplitter i samme design, ProAIS S100, vil bli tilgjengelig på nyåret.

ProAIS B100 sender og mottaker
B100 er ca 12 x 12 cm og benytter Rmax™ teknologi, som sikrer maks rekkevidde og AIS meldingsformidling. Den har også dobbel mottaker for å sikre at alle meldinger mottas. B100 har utganger for både NMEA0183 og NMEA2000 format samt USB tilkobling og SD kortleser, for enkel installasjon og programmering av fartøy data. Med SD kortleser kan man også logge data. Den er dermed kompatibel med de fleste kartplottere, PC og Mac. B100 leveres med GPS antenne og strøm/NMEA0183 kabler. NMEA2000 kabler kan leveres som tillegg.

Levering starter nå i september 2011 og veil.pris er i skrivende stund satt til kr. 5.900 + mva. 

ProAIS R100 mottaker

R100 mottaker kommer i samme  størrelse som B100 og benytter også Rmax™ teknologi, som sikrer maks rekkevidde og AIS meldingsformidling. Den har også dobbel mottaker for å sikre at alle meldinger mottas. R100 har utgang for NMEA0183 og USB tilkobling for enkel installasjon, og er kompatibel med de fleste kartplottere. R100 kan enkelt kobles til PC ved hjelp av en USB kabel som gir både strøm og data kommunikasjon.

Levering starter nå i september og veil.pris er i skrivende stund satt til kr. 1.900 + mva.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen