Simrad IS20 har gått ut på datao.
Nye multiinstrumenter fra B&G
Nye multiinstrumenter fra B&G

Nye multiinstrumenter fra B&G

Farger, større tall, lavt strømforbruk og lavere pris skal tiltrekke seilere.

Publisert Sist oppdatert

B&G, seilbåtmerkevaren til Navico som også har Simrad lanserer nå multiinstrumenter. Disse har fargeskjerm med høy oppløsning. Det gjør at et instrument kan brukes til det meste.

Utfordrer Raymarine

Daglig leder i ProNav, John Magne Hestnes, fortalte nylig til Seilas at Navico tar markedsandeler, og at det skal satses mye på B&G. ProNav selger Navico produkter i Norge.

Vi skal ta markedsandeler fra Raymarine på seilbåter. Produktene vil komme ned i pris, og det vil komme nye multinstrumenter. Nå er instrumentene lansert, og de er enda bedre spesifikasjoner enn i70 instrumnetene fra Raymarine som ble nylig lansert.

Les: Simrad stjeler markedsandeler

Mer gjerrig

B&Gs nye Triton T41 Display har 4,1 tommers display, mot Raymarines 4 tommer. Oppløsningen er lik, 320 x 240. B&G opplyser om at deres instrument trekker under kun 50 mA uten lys og 150 mA med lys. Raymarine oppgir sine instrumenter å trekke 132 mA. Begge produsenter bruker LED-teknologi. B&G har glasset limt på LCD displayet slik at det ikke vil bli dugg på innsiden. Begge kommuniserer via NMEA 2000.

Les om Raymarine i70 her

Styr båten fra dekk

B&G lanserer også en ny fjernstyring til autopiloten. Den 11 cm lange, 6 cm brede og 1,7 cm tygge fjernkontrollen er vanntett, men det kommer ikke frem om den flyter.

Seilas antar at Simrad også vil erstatte sine IS20 instrumenter med tilsvarende som B&Gs Triton T41 Display. IS20 er for lengst forbigått av Garmin og Raymarine.