Delphia 37 er med
Oceanis 37 er med på testen
Bavaria 36 er med på testen
Sun Odyssey 379 er med på testen.

Klart for Årets Stortest

I morgen starter Seilas testing av Bavaria 36, Delphia 37, Hanse 385, Oceanis 37 og Sun Odyssey 379 i Son.

Publisert Sist oppdatert

Store bildet: Hanse 385 og Delphia 37 på plass i Son.

Det blir en internasjonal test i norsk farvann. Med på testen blir Båtnytt fra Sverige, Bådnydt fra Danmark og Yacht fra Tyskland. Også på forhandler siden blir det internasjonalt. Bavaria, Hanse og Sun Odyssey sender folk fra verftet for å bli med på testen.

Mye nytt

Hanse er byggenummer en og gikk rett fra verft til Uppna Varv. Det var derfor lenge usikkert om båten kunne delta i testen, men det verftet er sporty og stiller, tross for at båten kanskje har noen barnesykdommer. Sun Odyssey er også ny av året, men båten har vært på vannet i hele sommer. Bavaria 36 var ny i fjor, mens både Delphia og Oceanis har noen år på beina. Meningen var også å få med Dufour, men på grunn av problemer med Blue Peter vil ikke denne båten stille. Dufour var også en modell som ble lansert i fjor.

Spennende gruppe

I år tester vi båtstørrelsen som er mest populær for tiden, av mestselgende båtmerker. Båter som mange har råd til, som er stor nok for en hel familie, samt liten nok til å kunne komme inn i utehavner.

Summen av testernes meninger

Testopplegget bygger på erfaringer med tilsvarende opplegg vi har gjennomført hvert år siden 2006. Vi har viderutviklet vårt testskjema som alle testerne skal fylle ut. Testresulatet er en oppsumering av alle testernes meninger. Vi vil vektlegge bokomfort, sikkerhet, kvalitet og seilegenskaper.

Greie forhold

Akkurat nå er det pøsregn og sønnavind. I morgen blir været lettere. Torsdag snur vinden på vest og det blir sol.