Hanse satser stort
Hanse satser stort
Hanse satser stort
Hanse satser stort
Hanse satser stort
Hanse satser stort
Hanse satser stort

Hanse satser stort

Det tyske verftet utvikler en helt ny serie luksusbåter. Første modell vil bli på 78 fot og blir lansert til neste år.

Publisert Sist oppdatert

Hanse Premium blir en serie som kombinerer regattainspirert design med luksus. Skroget skal gjøre båten svært rask, men samtidig komfortabelt om bord. Dekksutrustningen skal kundetilpasses. Det meste skal være mulig i følge Hanses bok de har sendt Seilas om prosjektet.

Tar en Wally

Når Hanse lanserte sitt moderne uttrykk for snart ti år siden var det lett å kjenne igjen linjer og ideer fra Wally. Med Hanse Premium er det ikke bare ideen som er hentet fra Wally. Her er hele konseptet kopiert, men ideen med akterlugar med direkte utgang til hekken har ikke Wally hatt på båter under 80-fot. På den nye store Hansen kan du åpne døra fra akterlugaren og gå ut på badeplattformen for et morgenbad. Hekken blir som en balkong fra lugaren.

Judel/Vrolijk står bak linjene. Disse designerne står også for de fleste Hanse-båtene som er bygget til dag.

Knappseiling

Hanses megayacht skal kunne seiles av to, takket være avansert teknologi. Det meste kan styres via knapper fra rormannen. Et konsept som også Wally utviklet på 90-tallet.

Kundetilpasset

Hanse har utviklet spennende ideer rundt cockpitløsningen. Man kan få en bimini som kan foldes vekk. I cockpiten vil det være muligheter for å grille. Benker kan foldes opp for å kunne sitte behaglig. En ide er å ha vinduer langs cockpiten som kan heves opp for å gi økt beskyttelse. På badeplattformen bak vil man kunne holde opp solsenger direkte fra dekk. Foran masten vil det være en fordypning. Den kan brukes til alt fra et sted å sete jollen til et badebasseng.

Moderne under dekk

Også under dekk kan kunder slippe til med sine ideer, men noe er gitt av båtens konsept. Det er akterlugaren. Under cockpiten vil det være et stort motorrom. Stilen vil bli åpne, og vil minne mer om en hotell lobby enn en seilbåt.

I boka som presenterer ideene har Hanse vist to innredningsalternativer. Den mest ekstreme er det kun en liten gjestelugar samt eierlugaren, og bare to bad. Den andre løsningen har tre gjestelugarer samt den store eierlugaren. Begge båtene har en skipperlugar forut, men det er ikke lagt opp til å båten skal drives av flere enn man.

Noen data

Båten vil bli bygget med epoxy. Den vil også få en karbonrigg. Båten vil bli 24 meter lang, 6,5 meter bred og få en kjøl som stikker 3,5 meter. Storseilet blir på 192 kvm og fortriangelet er på 135 kvm. Båtens vekt vil bli ca 50 tonn.

Det er heller ingen opplysninger om pris, men vi antar at båten blir konkurransedyktig. Verftet søker mot en betalingsvillig kundegruppe hvor marginene er høye. Hanse har alt en 63-foter som er en liten megayacht. Verftet har bygget 60 båter av Hanse 630e.