Najad konkurs

Styret i Najadvarvet AB har i dag begjært oppbud på grunn av pengenød.

Publisert Sist oppdatert

Bakgrunnen for oppbudsbegjæringen i i Uddevalla tingsrätt er akutt likviditetskrise som følge av svikt i båtsalget. Finanskrisen og feilsatsinger fra forrige eier får hovedskylden for at det nå er kroken på døren for det tradisjonsrike svenske verftet.

Siden utstillingen Öppet Varv i slutten av august i fjor har Najadvarvet solgt 42 båter, hvorav 25 nye båter.

Det britiske selskapet Animatrix Capital LLP eier 90 prosent av Najadvarvet, og har de to siste årene bidratt med omfattende kapitaltilskudd. Svakt salg og problemer med ekstern finansiering kombinert med lav ordreinngang og pågående tvister har ført selskapet på grunn.

I en redegjørelse til ansatte og leverandører skriver styret at ingen kunder vil bli direkte berørt av konkursen. Alle nybygg er levert til kunder, og leverandørgjelden er på et minimum.

– Det er en veldig vanskelig og sørgelig dag for alle på Najadvarvet AB, for medarbeidere, kunder og leverandører og partnere. Vi har gjort alt for å unngå denne situasjonen, men morselskapet er insolvent og vi må derfor begjære oppbud, skriver Mikael Gustavsson, som ble ansatt som ny sjef (VD) for å redde Najad for mindre enn et år siden.