Oyster 82-fot Zig Zag
IRC54 Oystercatcher XXVIII

Verftsgründer med heftig regattamaskin

Seilas møter Oyster-grunnleggeren Richard Matthews og hans båter i Ramsgate i Storbritannia.

Publisert Sist oppdatert

Store bildet: Dag og Lotte Rørsletts s/y Modus Vivendi innenfor båtene til Richard Matthews

RAMSGATE, 30. Juli 2011

Dag Rørslett har lagt ut på jordomseiling i en 50-fots Motiva stålbåt og vil sende rapporter til Seilas under veis.

Ved ankomst til Ramsgate i England fortøyer vi ved siden av Richard Matthews, grunnleggeren av Oyster Marine, og hans to båter: En Oyster 82-fot “Zig Zag” og IRC54 regattamaskinen “Oystercatcher XXVIII”. Richard Matthews og “Oystercatcher” deltok i Ramsgate Week hvor han vant sin klasse - mens en X35 vinner Overall.

Den 54-fots lange “Oystercatcher XXVIII” ble sjøsatt i 2010 og er konstruert av Tom Humphreys i Humphreys Yacht Design og bygget av Hakes Marine Limited i Wellington, New Zealand. Regattebåten er bygget i karbonfiber og er konstruert for havseilas. Båten har allerede deltatt i regattaer i Key West Race Week, RORC Caribbean 600, Cowes Week, Rolex Fastnet Raceand Middle Sea Races. “Oystercatcher XXVIII” har hydraulisk senkekjøl på 5,5 tonn som kan justeres for dypgang mellom 3.65 - 2.5meter. Båten bruker samme hydraulikk til flere andre systemer. Riggen er fra Southern Spars og bygget i karbon den også. Seilene er levert av North Sails i England.

Oyster Marine ble etablert av Richard Matthews i 1973 og solgt i 2008 til Balmoral Capital – og det sies at grunnleggeren dengang fikk 450 mill. Kroner for sin eierandel. Matthews er fortsatt styreformann i Oyster.

Oysterbåtene bygges fra 46 fot til 82 fot, pluss superyachtene 100 og 125 fot for de virkelig rike. Til nå er det bygget 1.200 Oysterbåter.

Dag Rørslett har egen nettside. Du kan følge deres ferd her.