Brygga full av Beneteau-nyheter

Sjøen for alle blir overlesset med seilbåtnyheter. Flest kommer fra Beneteau. Der finner du de nye Oceanis-modellene.

Publisert Sist oppdatert

Tross for tregt marked satser seilbåtleverandørene som aldri før. Mens det er full stans i salget i Spania og tregt i andre land i Sør Europa, ser de store verftene optimistisk på Norge.

Jeanneau vil lansere hele tre nyheter i Sandvika. To av modellene har verdenspremiere.

Les mer her.

– Markedet er vel ikke 100% friskmeldt, men definitivt mye bedre. Vi har solgt jevnt med båter hele siste året og ligger vel an til en omsetningsvekst på ca 10 % sammenlignet med sist år som også var helt OK, forteller Even Larsen til Seilas. Han stiller med 10 seilbåter hvor halvparten er kliss nye modeller.

Verdens og norgespremiere

Aller mest spennende fra Beneteau under den flytende utstillingen er Oceanis 41 og Oceanis 45. Disse båtene har også verdenspremiere i Sandvika. Båtene ble lansert i sommer, og viser hvordan fremtidens Oceanis-linje vil bli. 45-foteren er også nominert til Årets Båt for 2012.

Les om de nominerte båtene her.

Normar vil også vise frem Oceanis 58, den største modellen på programmet. Den er ny i Norge, og ble testet av Seilas i fjor i forbindelse med Årets Båt der den var nominert.

Ny serie

Spennende er også den nye Sense-serien. Normar vil vise frem både 43 og 50 foteren. Båtene viser nye ideer, og utviklet med tanke på å øke bo komforten på sjøen. Sense 50 har Normar alt vist i mai på egen messe, mens 43-foteren får norgespremiere.

I tillegg vil Normar vise frem Oceanis 34, Oceanis 37, First 30, First 35 og First 50.

Sense 50 testet utenfor Son i mai.
De nye Oceanismodellene får targabøyle med storseilskjøte slik Hunter og Malø har hatt i lengre tid. De nye modellene får også knekk i skroget, og minner mye om Sense-serien i linjene.
Oceanis 41 leveres med to eller tre lugarer. Man kan også velge om man vil ha badet i forpiggen, eller ikke.
Oceanis 45