Billigere IR-kikkert

Flir er spesialister på termiske bilder. Nå lanserer de en ny kikkert som oppfatter varme, og som ser like bra om natten, eller i uvær.

Publisert Sist oppdatert

Flir har en stund hatt en håndholdt kikkert som registrer varme. Kameraet ser gjennom røyk, regn, snø og tåke. Første gang vi skrev om dette kameraet i 2009 kostet det i underkant av 3000 dollar. I en oppfølgingsak i 2010 kostet det 30.000 i Norge. Den nye modellen er mindre og smartere, men koster 1000 dollar mindre, noe som betyr at prisen i Norge bør havne rundt 20.000 kroner, og nærmer seg grenser for prisen folk er villig til å betale for fornuftig utstyr.

Les om Flir M-626l her

Forenkler redning

Kikkerten fra Flir er ikke bare unik for å se i mørket. Den kan også enkelt finne personer i sjøen, og vil gjøre redningsarbeid enklere. I motsetning til en lysforsterkende kikkert vil en termisk kikkert også kunne brukes i dagslys for å skille ut objekter med forskjellig temperatur, og her vil ørsmå marginer gi et tydelig bilde

To versjoner

Flir First mate MS i to utgaver. Den billigste har lavere oppløsning på sensoren, og mangler digital zoom. De veier kun 340 gram og skal være enkle å bruke. De er også vannbeskyttet (IP67) og har et Litium-batteri som lades via USB-kabel. Batteriet skal vare mellom fem og syv timer før det må lades.

Videoutgang

Kameraene har videoutgang, slik at de kan kobles opp mot båtens ploter om den har videoinngang, eller mot en TV.

Du finner mer informasjon her