Bavaria 36 Cruiser er et resultat av samarbeidet mellom BMW og Farr.
Slik ser den nåværende Vision-serien ut.
Første skissen fra Bavaria viser frekke linjer.

Bavaria fornyer Vision-serien

Tyskerne fortsetter med Farr, men har droppet samarbeidet med designkontoret til BMW.

Publisert Sist oppdatert

Bavarias Vision-serie er i dag på 40, 44 og 50 fot. Båtene er de eneste som er i produksjon som er designet av J&J som var Bavarias tidligere husdesigner. 40 og 44-foteren ble lansert i 2006. Vision-serien er litt mer luksuriøse enn cruiser-serien, og har et høyt overbygg som gir mye lys og luft.

Les om vårt første inntrykk av Bavaria Vision fra 2006 her.

Kommer i januar

Første modell vil blir lansert på Dusseldorfmessen i januar, og klar for levering til kunder til våren. Båten blir på 46-fot og kommer standard med to lugarer, men kan også leveres med tre.

Mer lys

I 2009 ble Bavaria 55 lansert. Første modell fra BMW i samarbeid med Farr. Kort tid etter ble 32-foteren lansert, en båt vi testet høsten 2009. Vi mente da at Farr hadde gjort en bedre jobb en BMW. Teknisk sett var den nye Bavariaen et løft i forhold til båtene fra J&J, men vi var mer usikre på båtens uttrykk. Små vinduer gjorde båten mørk under dekk.

Les mer om Bavaria 32 her

Bavaria har utviklet den nye Vision-serien sammen med Farr, men har brukt Design Unlimited på båtens uttrykk. Ut fra første skisse ser vi at designfirmaet har gitt båten store vindusflater og mange luker. Slik som de franske verftene har gjort, så ser det ut som også at Bavarias designere har latt seg inspisere av moderne biler.

Også Jeanneau tar grep om sine dekkshusbåter. Verftet vil vise frem Sun Odyssey 44DS under båtmessen i Sandvika i september.

Les mer om nyheten her.