Britannia selges?

Sigurd Coates har lenge forsøkt å få inn kapitalsterke interessenter for å sluttføre byggearbeidene på "Nye Britannia". Nå ser det ut til å være kjøpere som vil overta hele prosjektet,

Publisert Sist oppdatert

Normannen Sigurd Coates kjøpte sammen med medinvestorer aksjemajoriteten i Arkangelskverftet Solombala i 1993 og satte senere igang det ambisiøse prosjektet med å gjenskape den britiske kongeyachten «Britiannia» i ny utgave. En tid inn i byggeperioden solgte han sine aksjer til en norsk industrigruppe som videresolgte aksjene til oligarken Andrey Igoroveech Dubinsky i 2006.

Da begynte marerittet for Sigurd Coates som helt til sommeren 2009 har måttet kjempe mot Dubinsky i og utenfor rettsaparatet om rettighetene til båten. Coates vant alle runder i retten, men Dubinsky og hans menn satte stadig opp nye snubletråder for Coates. Først i juli 2009 kunne han ved hjelp av namsmannen i Arkhangelsk få den 128 fot store båten sjøsatt, og etter en triumfferd langs norskekysten ta «Britannia» til hjemmehavnen i Son.

Coates hadde til da brukt et sted mellom ti og 15 millioner på båten og trengte drahjelp fra andre investorer for å få sluttført arbeidene med innredning og rigging. Dette har drøyd ut og båten har ligget tilsynelatende forlatt ved bøyene i Son der den har vært  et trist skue for forbipasserende båtfolk.

Nå ser det ut til å løsne for prosjektet, og uten at Coates selv har satt båten i markedet for salg, har flere potensielle kjøpere meldt seg til å overta båten. Interessenter fra Australia og USA er kommet på banen, den ene med en historisk svært interessant moderne 12 meter som delbetaling.

Sigurd Coates selv er interessert i å selge båten og vil de nærmeste ukene forhandle med de interesserte partene for å komme til en løsning.

Følg med på seilas.no i sagaen om kongeyachten.