Ny serie Oceanis

Beneteau lanserer nå tre nye modeller i Oceanis serien, og to får premiere på «Båter i sjøen» i september.

Publisert Sist oppdatert

Oceanis 41, 45 og 48 være tilgjengelige for visninger fra September 2011. I Norge vil vi kunne se både Oceanis 41 og Oceanis 45 under båtmessen i Sandvika hvor begge modeller får verdenspremiere, melder den norske importøren Normar til Seilas.

 

Oceanis 41 og 45 er designet av Finot-Conq, mens Berret Racoupeau står bak linjene på Oceanis 48. Linjene i overbygget er basert på uttrykket fra Oceanis 37 med lange kantete vinduer, store skrogvinduer og godt med overlys fra dekk. Samtlige dekksluker i overbygget blir integrert. Store vinduer mellom akterkabiner og cockpit gjør kabinene ekstra lyse og trivelige. For alle tre modeller står som tidligere Nauta design for interiøret.

 

Innvendig volum i de nye modellene blir vesentlig større enn tidligere modeller. Fire faktorer bidrar til dette:

 

·         Større total bredde

·         Bredden trukket mer akterover

·         Bruk av chine/knekkspant fra akterspeil og nesten frem i baugen som utnytter bredden ned på skrogsiden

·         Annen akterspeilløsning gir bedre utnyttelse av innvendig volum

 

Cockpiten blir ekstra stor på grunn av bredden akter og akterspeil løsningen. Kartplotter blir som for tidligere Oceanis integrert i bord konstruksjonen. Bruk av mørk grå gelcoat i bord fundamentet bryter opp ”det hvite” inntrykket man ofte får i moderne båter.

 

– Seilingsmessig antyder skisser og spesifikasjoner høy skrogmessig stabilitet og gode seilegenskaper. Som standard er ankerbeslaget fremme forlenget samt forsterket og med et integrert feste for Gennaker og/eller Code Zero. Vantene er plassert i borde og J-målet øket ved å flytte masten litt bakover. For å få tilstrekkelig avstand mellom mast og festepunkt for storseilskjøtet er dette plassert på en targa bøyle over lukenedgang. Taga bøylen fungerer også som feste for sprayhood og eventuelt cockpit-telt, forteller daglig leder Even Larsen i Normar.

 

Som alle moderne båter i denne størrelsen får de nye Oceanis modellene et nedfellbart akterspeil. I motsetning til andre produsenter har Beneteau prioritert å opprettholde en sittebenk akter med plattforme oppe, som integreres i badeplattformen når den felles ned. Elektrisk lift til badeplattformen er standard.

 

Prisen er ennå ikke kjent, men vi forventer en basispris på linje med tidligere Oceanis modeller, forteller Larsen.