SailingReplay hjelper deg med seilingsreglementet.
SailX er et nyttig simulatorspill.
Volvo Ocean Race på mobilen

Volvo Ocean Race på mobilen

Hva har du av apper på telefonen din Knut Frostad?

Publisert Sist oppdatert

I forbindelse med en større sak om smarttelefoner og lesebrett i Seilas 6 som er på vei ut i butikkene spurte vi noen profilerte seilere om hva de bruker av apper på telefon og iPad. Knut Frostad er så opptatt med å få arrangert Volvo Ocean Race at han ikke klarte å svare i tide.

Teknofrik

Knut Frostad fikk oppleve en ny verden under Whitbread Round The World Race om bord i «Intrum Justitia» i 1993/1994. Båtens navigatør Marcel van Triest var tidlig ute med å bruke Weather Routing og hadde installert to Apple PowerBooks om bord med MacSea programvare. Etter racet kjøpte Knut den ene bærbare maskinen fra teamet, og var svært ivrig i å fortele om den nye elektroniske verden i en seilbåt. Teknologi som først nå har kommet på turseilere.

Sent med iPad

Knut Frostad, som siden 1993 har vært en Mac fanboy, innrømmer at han kom sent i gang med iPad, men at hele kontoret til Volvo Ocean Race nå bruker Mac. Der er de i innspurten med en ny app for Volvo Ocean Race som han mener at vi kommer til å like. Det gjør at man kan seile mot deltagerne via iPad og smarttelefoner (Android og iPhone)

Favoritter

Sailtrac 3D  er riktignok Volvo Ocean Race 2008-2009 men en kul måte å se igjennom hele racet på - alle posisjoner er riktige! Den neste blir selvsagt bedre, med vind, + multimedia, etc

SailingReplay  veldig bra for å diskutere regler i seiling og bra for en protestbehandling

Sailmaster  Jeg har brukt den noen ganger på F18 - nyttig instrumenter men bare kompass og GPS basert

SailX Et simulator seilspill som du kan spille online. Finnes både i en gratisversjon, og en full versjon for 45 kroner.

Navionics er jo bra men det vet du. Ellers sverger jeg til WindGuru for lokal vind info, men mest for surfingen's skyld, forteller sjefen for Volvo Ocean race til Seilas.

Du finner nyttige apper og tips i Seilas 6 .

Knut Frostad er fremdeles en ivrig brettseiler, og bruker WindGuru for å finne vinden.