Utfordrer yr
Windfinder og WindAlert gir deg vindinformasjon fra vindmålere rundt deg.
Ikoner for Wind Alert, Yachting Weather, Weather 4D, Sejladsudsigten og iGrib for iPhone eller iPad.
iGrib gir deg en rask oversikt over vindutviklingen over et større område over tid.

Utfordrer yr

NRK og Metrologisk institutt har laget en utmerket app, men det finnes gode alternativer. Her er noen.

Publisert Sist oppdatert

Yr.no er en av verdens beste værtjenester og finnes som egen app for smarttelefoner. På min iPhone har jeg også YR-radar, som viser regnbygene, samt Windfinder og WindAlert som henter inn vinden fra forskjellige vindmålere i nærheten. Jeg har lagt inn fyr-stasjonene rundt kysten for å få pålitelig vindinfo.

Bra for havet

Yachting Weather gir deg prognoser for hver sjette time, to døgn frem i tid. Den gir vindstyrke og retning med vindkaststyrken. Du får trykket samt bølgehøyde og lengde. Videre temperatur, fuktighet og mulighetene for regn. Du får også en indikasjon på hvor stor sansynligheten er for at været slår til. Tjenesten fungerer ikke for nær land, men er du på havet, vil du få værmeldingen for akkurat det stedet hvor du er. Du kan også flytte på punktet hvor du vil få værmeldingen fra, rundt på et kart. På iPhone finnes det også en app som måler vindstyrken. Den bruker telefonens mikrofon til å bestemme vindstyrken. Det fungerer faktisk.

Været som på TV

Weather 4D været som en animasjon på en imponerende måte, nesten som på TV. Du kan laste ned været på forskjellige steder i verden og zoome inn der du ønsker. Appen koster 17 kroner.

Vindinfo fra Danmark

Sejladsudsigten baserer seg på informasjon fra Farvannsvæsenet. Den gir deg vindutviklingen time for time. For oss blir Skagerrak- og Kattegat-været mest aktuelt. Appen er svært enkel. Den er også gratis.

Gratis grib-filer

Med iGrib kan du laste ned gribfiler og vise dem på et kart. Oppløsningen er ikke imponerende, men app-en gjør at man raskt får et overblikk over værsystemene. Koster 29 kroner.

Weather 4D viser været på en imonrende måte, men vindpilene er kun over land, og appen er egentlig uten nytte.