Denne koster 149 hos Clas Ohlson og selges md kabel til Apple. Den ser heller ikke så ille ut, tross for at den er litt klumpete.
Denne koster bare 99 kroner på Clas Ohlson, men den selges uten kabel til iPad.
Denne knøttlille 12 volt til USB adabteren kjøpte jeg i Apple Store. Den døde etter å ha satt den inn i en 12 volt med feil pluss og minus.
USB fra 12 volt gjør at du kan lade en rekke små-elektronikk bla. iPad. Da trekker den ca 10 watt, eller under 2 amp.

Lad iPaden i båten

Vi har testet forskjellige 12 volts USB-ladere.

Publisert Sist oppdatert

USB-standarden blir brukt av mange produsenter, slik at du kan lade forskjellige gjenstander direkte fra PCen. Noen båter har nå også fått USB-utgang direkte fra kartbordet, men det er ikke nødvendig for å lade elektronikk i båten via USB. Du kan kjøpe en 12 volts plugg med USB-utgang. Denne gjør om spenningen til 5 watt som går ut av USB-utgangen.

iPad, ypperlig om bord

Fordelen med iPad i forhold til en PC om bord, er det minimale strømforbruket. Batteriet varer i åtte timer til ti timer, men det beste av alt er at den lades via en USB-kabel. Når den lades, er forbruket bare 10 watt, eller under 2 amp. I bruk trekker en iPad bare 2 watt. Ønsker du å kutte ned på strømforbruket i båten, er en iPad et godt valg fremfor en PC. iPad erstatter PC-en til det meste.

Nok strøm

For iPad-en skal laderen gi 10 watt. Noen USB-plugg for 12 volt har kun 5 watt, som er OK for iPhone, men gjør det tregere for iPaden. 10 watt, eller 2,1 amp.-versjonen, lader også iPhone uten å skade den. Spenningen på USB-kontakten er 5 volt.

Vrient å få tak i

Nå som alt fra lommekamera, GoPro-filmkamera, smarttelefoner og iPads kan lades via 12 volt, så skulle man tro at man fikk tak i slike adaptere over alt. Når jeg fikk iPad i sommer var det først i en Apple Butikk i Italia jeg fikk tak i en USB-adapter som ga nok strøm til iPaden. I vår kjøpte jeg en ny på Elkjøp, men den gir for lite strøm. Men på Clas Ohlson har de, og der to typer. Begge er litt klumpete, men de har også to utganger. Bruker du begge, får du 5 watt i hver, men bruker du kun en, får du 10 watt, nok for iPad.

Du finner nå lader på Elkjøp for 199 kroner.

Lader fra Clas Ohlson med to utganger til 149,.

I Seilas 6 som nå er til salgs finner du oversikt over nyttige apper for ferien.

Du kan også laste ned bladet digitalt her.